Crosscountry | Podia voor Tauber en Becking

Door Jan Geys -

Crosscountry | Podia voor Tauber en Becking

Na de twee world cups van de voorbije weken, trokken enkele toppers naar het Poolse Jelenia Gora waar ze door de gastvrouw van dienst, Maja Wloszczowska, hartelijk werden ontvangen om er deel te nemen aan de wedstrijd die haar naam draagt. Ook enkele renners uit de Benelux maakten de verre verplaatsing, en ze deden het er verre van slecht.

Jelenia Gora Trophy Maja Wloszczowska (HC)

Githa Michiels (uiterst links) en Anne Tauber (vierde van links) flankeren gastvrouw Maja Wloszczowska en de Zwitserse Jolanda Neff op de startlijn.

Samen met haar teammaatje Jolanda Neff, zette de Poolse Maja Wloszczowska de wedstrijd naar haar hand, maar ook Anne Tauber en Githa Michiels trokken zich goed uit de slag op de technische omloop.

Wloszczowska haalde het uiteindelijk met enkele seconden voorsprong op Neff. Anne Tauber eindigde knap als derde, op een kleine minuut van de Poolse. Githa Michiels werd vijfde.


Het podium in Polen met vlnr Jolanda Neff, Maja Wloszczowska en Anne Tauber.

Ook bij de mannen ging de zege naar een thuisrenner. Bartlomiej Wawak haalde het voor de Nederlander Hans Becking  en de Rus Anton Sintsov. Jan Skarnitzl en de Belg Ruben Scheire vervolledigden de top vijf. Sébastien Carabin viel met zijn elfde plaats net buiten de top tien.

Foto’s copyright Bikelife/facebook Jelenia Gora Trophy Maja Wl

Internazionali d’Italia Courmayeur (C2)

In het Italiaans Courmayeur stond dan weer de laatste manche van de Internazionali d’Italia Series op het programma. Marco-Aurelio Fontana verdedigde er met succes zijn leidersplaats in de serie; meer nog, de Italiaan van Bianchi ging er ook met de dagzege aan de haal. Hij haalde het met 44″ voorsprong op een andere Italiaan, Mirko Tabacchi, en met 58″ op zijn Franse ploegmaat Stéphane Tempier.

Bij de dames ging de zege in Courmayeur naar de Italiaanse Eva Lechner, voor haar landgenote Martina Berta en Serena Calvetti die de eindzege behaalde.

Foto copyright Facebook Internazionali d’Italia Series

DoorJan Geys