Dan toch eindwinst voor Daniel Geismayr en Jochen Käss in Transalp Challenge!

Door Jan Geys -

  • Sport

Dan toch eindwinst voor Daniel Geismayr en Jochen Käss in Transalp Challenge!

Wat niemand nog had verwacht, is dan toch gebeurd. Urs Huber en Simon Stiebjahn kregen onderweg naar het meer van Molveno te kampen met mechanische pech en zagen zo alsnog de eindzege in de Transalp Challenge uit handen glippen. Daniel Geismayr en Jochen Käss grepen de kans met beide handen en schonken Centurion-Vaude voor het zevende jaar op rij de eindwinst.

Wat de voorbije zes dagen niet lukte, lukte vandaag plots wel. Namelijk grote verschillen klokken. Voor de start van de laatste rit leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht voor Huber en Stiebjahn, die door hier en daar wat tijd te sprokkelen toch een voorsprong hadden uitgebouwd van iets meer dan drie minuten op de dichtste achtervolgers.

Pech besliste er echter anders over, wat het verlies voor Huber en Stiebjahn des te bitterder maakte. Het Bulls Team verloor zes minuten en zal nog een jaartje moeten wachten om Centurion-Vaude, dat voor de zevende opeenvolgende keer aan het feest is, te onttronen in de Transalp.

Twee teams uit de Benelux eindigden in de top tien van deze Transalp Challenge. Roel Verhoeven & Tim Smeenge werden knap vijfde en Juul Van Loon & Bart Classens negende. Kevin Van Hoovels & Nicolas Bruwiere eindigden als elfde.

Minder spannend werd het in de andere categorieën. Daar gingen de eindzeges zoals verwacht naar Elena Wagner & Nina Hartleb (vrouwen), Stefanie Dohrn en Philip Handl (mixed), Massimo Debertolis en Dax Jaikel (masters) en Ralf Kropp en Reinhard Braun (grand masters). 

Ook bij de solo-rijders lagen de klassementen al langer vast. Diyer Rincon Gomez (mannen) en Irina Luetzelschwab (vrouwen) veroverden de eindwinst, terwijl Helena Plasschaert moest tevreden zijn met plaats twee. Maar Plasschaert nam in extremis nog een tweede ritwinst mee naar huis, zij was de beste in de slotrit.

Uitslag rit 7 Transalp Challenge 2019:bike-transalp.de/ergebnisse/ergebnisse-2019

In het laatste filmpje van de dag leggen hoofdrolspelers Urs Huber en Simon Stiebjahn zelf uit wat er vandaag is misgelopen:

Foto’s copyright Transalp Challenge / Markus Greber & Martin Sass

DoorJan Geys