Dan toch geen World Cup MTB in Val di Sole!

Door Jan Geys -

  • Sport

Dan toch geen World Cup MTB in Val di Sole!

In de nieuwe en aangepaste kalender van de wereldbeker MTB stond Val di Sole nog als gastoord aangegeven, maar dat blijkt nu te optimistisch geweest te zijn. De Italiaanse manche wordt finaal toch van de kalender gehaald, zo raakte vandaag bekend …

Dit keer zijn het de lokale autoriteiten die beslist hebben dat er tot 15 oktober 2020 geen grote internationale sportwedstrijden op het grondgebied van de provincie Trente mogen plaatsvinden. “De UCI en de organisatoren hebben samen naar oplossingen gezocht, in de eerste plaats door op zoek te gaan naar een andere datum. Finaal werd beslist dat er jammer genoeg geen andere oplossing was en dat er niets anders opzat om de wedstrijd te annuleren.”

Deze beslissing houdt ook in dat de wereldkampioenschappen 4X, die hetzelfde weekend in Val di Sole zouden plaatsvinden, niet kunnen doorgaan. Ook de wereldbekermanche Trial van 24 tot 26 juli wordt geschrapt. De organisatie richt het vizier nu op volgend seizoen wanneer de wereldkampioenschappen MTB (XCO, DH, 4X) naar Val di Sole komen, en dat van 25 tot 29 augustus 2021 (als er toch geen virus roet in het eten komt strooien).

Niets is dus zeker op dit moment, ook al worden de maatregelen op heel wat plaatsen versoepeld en lijkt de lockdown zijn positieve effect gehad te hebben.

DoorJan Geys