De Athertons lanceren Atherton Bikes!

Door Jan Geys -

  • Sport

De Athertons lanceren Atherton Bikes!

Begin januari bevestigden de Athertons dat ze hun contract bij Trek niet zouden verlengen. Ondertussen weten we ook voor welk merk ze in 2019 zullen rijden en het minste dat we kunnen zeggen, is dat ze een grote verrassing voor ons in petto hadden, want hun nieuwe sponsor luistert naar de naam … Atherton Bikes! 

Nu begint er voor de Athertons een nieuw hoofdstuk, want nadat ze eerder voor Commencal, GT en Trek uitkwamen, lanceren ze nu hun eigen merk: Atherton Bikes. Ze stellen zelf hun project voor: “We hebben heel ons leven wedstrijden gereden en geholpen bij de ontwikkeling van fietsen, het is dan ook hoog tijd om Atherton Bikes los te laten op de trails (“We’ve spent our lives developing and racing, now is the time to bring Atherton Bikes to the trails”).”

Het doel is om in 2019 een gamma carbon fietsen op de markt te brengen.

Volgens het persbericht hadden de Athertons al langer de ambitie om een eigen merk op te richten. Zo dateert de eerste creatie van Dan Atherton al van 1992. Hun eigen merk wil niet zeggen dat Rachel en Gee de competitie vaarwel zullen zeggen.

De Athertons rijden eerst nog op een 29″-prototype dat later gecommercialiseerd zal worden. Naast deze downhillfiets is het de bedoeling om in de toekomst ook enkele veelzijdigere fietsen in het gamma op te nemen. Voor de constructie van het frame vertrouwt de familie Atherton op Ed Haythornthwaite, de oprichter van Robot Bike Co en in 2006 nog mecanicien van Dan. Samen met zijn zakenpartners Ben Farmer en Andy Hawkins, beiden afkomstig uit de F1-wereld, heeft hij een uitstekende kennis van 3D-printen met metaal en carbon (additive manufacturing). Voor de ophanging doen ze een beroep op Dave Weagle. Wanneer we de eerste beelden bekijken, merken we heel wat gelijkenissen met de fietsen van Robot Bike Co, die eveneens ontwikkeld werden met de hulp van Dave Weagle.

Meer info op www.athertonbikes.com

DoorJan Geys