De EWS introduceert de Continental Enduro Series

Door Jan Geys -

  • Sport

De EWS introduceert de Continental Enduro Series

De organisatoren achter de Enduro World Series zetten naast hun grote uithangbord in 2018 nu ook enkele continentale series op poten, de Continental Enduro Series. In eerste instantie zijn Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific aan de beurt.

Bedoeling van de Continental Enduro Series (CES) is om kwaliteitsvolle wedstrijden aan te bieden dicht bij huis. Dit om renners die niet in de mogelijkheid zijn om de hele planeet af te reizen toch de kans te geven om punten te sprokkelen in de CES en zelfs een continentale titel te behalen: die van Noord-Amerika, Azië-Pacific en Europa. Hierdoor hoopt men nieuwe talenten de kans te geven om te ontluiken zonder dat dit meteen een rib uit hun lijf kost. De wedstrijden die in de kalender werden opgenomen zijn trouwens bestaande wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de Superenduro in het Italiaanse Canazei.

Er wordt ook een globaal klassement opgemaakt. Punten kan je scoren in de CES en de kwalificatiewedstrijden van de EWS (kijk op www.enduroworldseries.com/official-qualifier-events voor de volledige lijst), tenminste als je ingeschreven bent en lid bent van de Enduro World Series. Deze punten worden samengeteld met de punten die je eventueel in de EWS behaalt.

De kalender van de Continental Enduro Series 2018 ziet er voorlopig als volgt uit:

Continental Enduro Series Europa:
23-24 juni: Canazei (Italië)
28-29 juli: Les Orres (Frankrijk)
15 september: Zermatt (Zwitserland)
13-14 oktober: Fort William (Schotland)

Continental Enduro Series Noord-Amerika:
4-5 augustus: Aspen Snowmass (VS)
25-26 augustus: Northstar (VS)
15-16 september: Vermont (VS)

Continental Enduro Series Azië-Pacific:
10-11 november: Derby (Australië)
1-2 december: Mount Buller (Australië)

Meer info op www.enduroworldseries.com

DoorJan Geys