De Nederlandse selectie voor het WK XCO in Cairns

Door Jan Geys -

  • Sport

De Nederlandse selectie voor het WK XCO in Cairns

Van 5 tot 10 september strijden de mountainbikers in Cairns om de wereldtitels XCO en de Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt zal met zeven renners afreizen naar het Australische continent om er deel te nemen aan deze wereldkampioenschappen.

Anne Tauber behaalde brons op het voorbije EK in Italië.

Met het brons van het Europese Kampioenschap op zak is Anne Tauber een grote medaillekandidaat bij de dames U23. “Anne rijdt het hele seizoen op een hoog niveau en ik heb ook voor het WK vertrouwen dat zij dit niveau doorzet.” Bij de heren U23 neemt De Knegt dezelfde drie renners mee als naar het EK. Milan Vader, David Nordemann en Marc Bouwmeester waren in Italië goed voor de top 20 en Milan zelfs voor de top 10, ook al staat heel zijn seizoen in het teken van het WK. “Zij krijgen hier de kans om ervaring op te doen en zichzelf te bewijzen tussen een sterk veld.”

Als enige junior gaat Mick van Dijke mee naar Cairns. “Mick is een talentvolle jongen met heel veel ambitie en hij kan op het WK veel leren voor de toekomst. Hij heeft laten zien internationaal met de top mee te kunnen,” aldus de bondscoach over Mick.

Anne Terpstra

De selectie

Michiel van der Heijden (elite heren)

Anne Terpstra (elite dames)

Milan Vader, David Nordemann en Marc Bouwmeester (U23 heren)

Anne Tauber (U23 dames)

Mick van Dijke (junioren)

DoorJan Geys