De renners van Specialized met Magura onderweg

Sport
14 March 2018 — Jan Geys

Magura heeft de laatste jaren hard zijn best gedaan om terug op de voorposten plaats te nemen. Het deed dat met het uitbrengen van producten die opnieuw beantwoorden aan de verwachtingen van de gebruikers en een modernere communicatie. Om de herstructurering compleet te maken werd in de laatste fase ook de sponsoring aangepakt. Magura heeft altijd wel renners en teams gesponsord en nu komt daar ook het Specialized Gravity Team van Loïc Bruni, Miranda Miller en Finn Iles bij. Het Specialized Gravity Team was de laatste ontbrekende puzzel, want Magura was al langer partner van de xc- en enduroteams van het Amerikaanse merk en dus sponsor van onder meer Annika Langvad, Jared Graves en Jaroslav Kulhavy.

Met deze nieuwe stap verbindt Magura dus duidelijk zijn naam aan die van de Amerikaanse gigant. Toen we vorig jaar de kans kregen om Magura te bezoeken, voelden we de wil al van het Duitse merk om in de toekomst meer rumoer te geven aan hun producten (het artikel over ons bezoek aan Magura vind je hier: www.vojomag.nl/bezoek-achter-de-schermen-bij-magura)

Met de downhillers heeft Magura nu alle MTB-teams van Specialized in zijn portefeuille zitten. Wereldkampioen DH Loïc Bruni wisselt dus nog maar eens van remmen nadat hij eerder zijn eigen prototype ontwikkelde met Formula. Nu kan hij opnieuw beginnen met het Duitse merk. Het team zal gebruikmaken van de MT8, MT7 Raceline en van modellen die speciaal voor de renners werden ontwikkeld, denk maar aan de voor Loïc Bruni ontwikkelde remhendel.

Meer info op www.magura.com