De resultaten van de Tankwa Trek en Algarve Bike Challenge

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "De resultaten van de Tankwa Trek en Algarve Bike Challenge"

De Nederlandse bikers laten zich van hun beste zijde opmerken aan dit seizoensbegin. In de Tankwa Trek was er ritwinst voor David Nordemann terwijl in de Algarve Bike Challenge zowel Didi de Vries, Kim Bodemann als Karen Brouwer zich in de (hoofd)prijzen reden.

Tankwa Trek

Voor David Nordemann was het zijn eerste deelname aan de Tankwa Trek en de jonge Nederlander liet er zich meteen opmerken. In de korte openingsrit van 24,5 kilometer was hij samen met maatje Sebastian Fini iedereen te snel af; de eerste gele leiderstrui was de verdiende beloning.

Na afloop van de tweede rit verhuisde het gele kleinood naar de schouders van Bulls-renners Urs Huber en Simon Stiebjahn, zij het wel met het kleinst mogelijke verschil: één luttele seconde. In de derde rit gaven beide duo’s elkaar geen vin toe, maar mechanische problemen van Sebastian Fini deden de droom uit elkaar spatten. Een verlies van twee minuten viel in de slotrit niet meer op te halen en Nordemann en Fini moesten in de eindstand tevreden zijn met de tweede plaats na Huber en Stiebjahn.

Ook de eindwinnaars van 2019 kenden hun dosis pech. Henrique Avancini en Manuel Fumic verloren in de eerste rit meer dan een half uur door een gebroken kettingblad van Fumic. Het duo zette door – met dank aan een (zo lijkt het toch) sterke binnenband – en werd daarvoor beloond met ritwinst in de laatste twee etappes.

Voor Frans Claes en Soren Nissen werd de Tankwa Trek een geslaagde repetitie voor de Cape Epic. Het Belgisch-Luxemburgse duo eindigde als vijfde. Pierre de Froidmont en Sebastien Carabin werden tiende.

Bij de vrouwen bleef de eindwinst in de Tankwa Trek in eigen land. De Zuid-Afrikaanse Candice Lill won samen met haar landgenote Mariske Strauss. Die zege heeft een Nederlands randje, want Mariske Strauss maakte in het tussenseizoen de overstap naar het team van Bart Brentjens (die in de Tankwa Trek ook al aan het feest was bij de masters). Nadine Rieder en Jennie Stenerhag eindigden er op de dichtste ereplaats.

Minder goed verging het Anne Terpstra, zij zag maatje Barbara Benko ziek uitvallen.

Uitslag Tankwa Trek 2020: timing.mobii.com/results/tankwa2020

Foto’s copyright ZC Marketing Consulting

Algarve Bike Challenge

Ook in het zuiden van Portugal werd er een nummerbord op de sturen gesnoerd voor de eerste wedstrijdkilometers van 2020. In de proloog van de Algarve Bike Challenge moesten Karen Brouwer en haar Duitse maatje Naima Madlen de winst nog laten aan het Nederlandse duo Didi de Vries en Kim Bodemann, maar in de marathonrit van zaterdag veroverden ze de roze leiderstrui om ze in de slotrit niet meer uit handen te geven. Didi de Vries en Kim Bodemann eindigden uiteindelijk als vijfde in de eindstand.

Bij de mannen was er in de eindstand een vierde plaats weggelegd voor Thom Bonder en Maxime Dony; de Spanjaarden Jesus Nero en Miguel Crespo wonnen.

Uitslag Algarve Bike Challenge 2020: resultados.stopandgo.pro

Foto’s copyright Algarve Bike Challenge / Edgar Costa & Fabio Mestrinho

Door Jan Geys