De uitslagen van Bonelli Park, Valladolid, Volcat Costa Brava en meer ...

Sport
18 March 2019 — Jan Geys

Het nieuwe wedstrijdseizoen is nu echt wel van start, want steeds meer renners spelden voor het eerst dit seizoen een rugnummer op hun shirt. Zo ook wereldkampioene Kate Courtney die in Amerika de eerste wedstrijd van de US Cup wist te winnen. In het zonnige Spanje zegevierden Githa Michiels en Hans Becking en in Cerfontaine werd de G-Skin Wallonia Cup 2019 op gang getrapt. Een overzicht:

US Cup – Bonelli Park (HC)

Copyright US Cup Bonelli Park

In Bonelli Park stond de eerste wedstrijd van de US Cup 2019 op het programma. De Amerikaanse Kate Courtney reed er haar eerste wedstrijd als wereldkampioene en haar eerste wedstrijd voor haar nieuwe team Scott-Sram (lees hier het interview dat we onlangs met haar hadden en de bike check van haar Scott Spark RC). Courtney toonde haar regenboogtrui en won de HC-wedstrijd voor Erin Huck en Chloe Woodruff.

Copyright US Cup Bonelli Park

Bij de heren ging de zege naar de Mexicaan Jose Gerardo Ulloa Arevalo. Die kennen we nog van de wereldbeker U23 in Mont-Sainte-Anne waar hij vorig jaar derde werd. Hij haalde het voor de Canadezen Peter Disera en Raphael Gagne.

Open España – Gran Premio Ciudad De Valladolid (C2)

Copyright PMR Racing Team

Githa Michiels won voor haar Spaanse werkgever Primaflor-Mondraker in Valladolid de tweede manche van de Spaanse beker. Ze won voor de Estse Janika Loiv en de Spaanse Meritxell Figueras Garangou. En het werd een dubbelslag voor het team van Michiels, want bij de heren ging de zege naar haar Russische ploegmaat Anton Sintsov voor Jofre Cullell Estape en Mario Costa.

Volcat Costa Brava

Copyright Volcat Costa Brava

Aan de Spaanse Costa Brava stond er een nieuwe tweedaagse op het menu, niet te verwarren met de grotere broer, de vierdaagse Volcat die eind april wordt gereden. Hans Becking won in Calonge, op een boogscheut van het bekendere Platja d’Aro, de tweede rit voor zijn DMT Racing-ploegmakkers José Dias en Tiago Ferreira. De eindzege was voor de Portugees José Dias, Hans Becking werd vijfde.

Copyright Volcat Costa Brava

Bij de vrouwen ging de winst in de slotrit naar de Belgische Veerle Cleiren die in de eindstand als tweede eindigde na Noemi Moreno.

Wallonia Cup Cerfontaine

In het Waalse Cerfontaine werd afgelopen weekend de eerste manche van de Wallonia Cup gereden. De Fransman Florian Trigo won er met een zeer ruime voorsprong van meer dan 7 (!) minuten voor zijn ploegmaat Sébastien Carabin. Bart De Vocht werd derde. Emeline Detilleux was de beste bij de vrouwen voor Laurane Meyers en Romana Carfora. In de andere categorieën gingen de overwinningen naar Clement Horny (U23), Lukas Malezsewski (U19), Daan Depuydt (U17), Flavie Guille (Dames jeugd), Patrick Vermeire (masters 1), Gerrit Delfosse (masters 2) en Rick Van der Sande (amateurs).

De volledige uitslag is te vinden op www.gskinwalloniacup.be/wp-content/uploads/2015/12/Classement_20190317.pdf

Dutch Masters of MTB

In Nederland stond het weekend in het teken van de monstertocht Dutch Masters of MTB, een wedstrijd van maar liefst 200 kilometer. De winst ging er naar Gerben Mos die het haalde voor Bas Peters en Roel Kruijswijk. Bij de vrouwen was Amanda Slot-Willems de sterkste.