De uitslagen van de bike-festivals van Houffalize, Riva, Heubach en meer …

Door Jan Geys -

  • Sport

De uitslagen van de bike-festivals van Houffalize, Riva, Heubach en meer …

Begin mei is traditiegetrouw de periode van de eerste bike-festivals. Het weer kwam op de meeste plaatsen het feest een beetje verbrodden, maar toch zakte er weer heel wat volk af naar de Roc d’Ardenne, het Riva Bike Festival en Bike the Rock in Heubach. En er was dit weekend ook een blij weerzien met Jenny Rissveds die in het Noorse Rye Terrengsykkelfestival mee op het podium mocht!

Roc d’Ardenne (België – XCM World Series)

Foto copyright EGO Promotion

Een festival van een heel ander kaliber is Bike the Rock in Heubach. Hier zijn het de xc-specialisten die in de spotlights staan. Bij de heren haalde Ondrej Cink het voor Florian Vogel en Joshua Dubau. Kevin Panhuyzen werd 10de en Milan Vader 15de.

Foto copyright EGO Promotion

Bij de vrouwen ging de winst naar Jolanda Neff voor Ronja Eibl en het Nederlandse duo Anne Tauber en Anne Terpstra. Bij de beloften moest David Nordemann enkel de meerdere erkennen in de Fransman Clément Berthet. Ook Mick van Dijke eindigde in de top tien, hij werd negende. Bij de junioren was er dan weer een tweede plaats voor Lukas Malezsewski achter de Mexicaan Adair Zabdiel Gutierres Prieto. En Puck Pieterse eindigde bij de junior-vrouwen op plek drie, achter winnares Mona Mitterwallner en Luisa Daubermann.

Trofeu Internacional de Barcelona (Spanje – C1)

Foto copyright PMR Racing Team

Githa Michiels blijft haar nieuwe werkgever plezieren met overwinningen. In het Spaanse Barcelona nam ze de maat van Loana Lecomte en Malene Degn. Bij de heren ging de zege naar de Spanjaard David Valero.

Rye terrengsykkelfestival (Noorwegen – S1)

Is Jenny Rissveds eindelijk terug op het goede spoor? Het moet ondertussen al een hele tijd geleden zijn dat de Zweedse nog eens op een internationaal podium mocht plaatsnemen, maar dit weekend was het eindelijk weer zover. De nog steeds regerende olympische kampioene eindigde in het Noorse Rye Terrengsykkelfestival als tweede na de Deense Caroline Bohé. Ook Deense winst bij de heren, waar Jonas Lindberg het haalde voor de Noor Petter Fagerhaug.

MTB Cup Vojvodina (Servië – S1)

De Belgen Nick Vanpol en Pierre de Froidmont gingen dan weer in het Servische Novi Sad op zoek naar de nodige UCI-punten. Ze eindigden er respectievelijk als achtste en negende in het eindklassement, de Slovaak Martin Haring won. Bij de vrouwen was de eindwinst voor de Oekraïense Iryna Popova.

DoorJan Geys