De uitslagen van Solingen, Marseille en meer ...

Sport
1 April 2019 — Jan Geys

Met onder meer de eerste manche van de 3 Nations Cup en de Coupe de France was het weer een druk weekend voor de Benelux-renners. Het merendeel koos, logisch, voor de 3 Nations Cup (de vroegere Benelux Cup), maar ook Marseille verwelkomde enkele toppers uit de Lage Landen.

Coupe de France Marseille (Frankrijk – HC)

Paul Foulonneau | 3SO L’Agence

In Marseille stonden afgelopen weekend heel wat mooie namen op de affiche. Niet enkel de Franse vedetten kwamen er aan de start, ook heel wat internationale toppers vonden de weg naar Zuid-Frankrijk, waaronder Githa Michiels, Jens Schuermans, Milan Vader en Kevin Panhuyzen om enkele namen uit de Benelux te noemen.

Paul Foulonneau | 3SO L’Agence

De zege ging er voor het derde jaar op rij naar de Fransman Maxime Marotte.

Paul Foulonneau | 3SO L’Agence

Daarvoor moest hij wel een robbertje uitvechten met Victor Koretzky, die nog maar eens in het stof beet en net als enkele weken geleden in Banyoles als tweede eindigde.

Paul Foulonneau | 3SO L’Agence

Het volledige podium met van links naar rechts Thomas Litscher, Victor Koretzky, Maxime Marotte, Jordan Sarrou en Thomas Griot. Kevin Panhuyzen was op de 12de plaats de beste vertegenwoordiger uit de Benelux. Belgisch kampioen Jens Schuermans eindigde als 19de en Milan Vader als 25ste.

Copyright PMR Racing Team

Bij de vrouwen zorgde de Française Loana Lecomte voor de verrassing. Lecomte is nog steeds een belofte, maar ze wist in Marseille wel de zegereeks van Annie Last, die de voorbije weken alles won waar ze aan de start kwam, een halt toe te roepen. Githa Michiels eindigde als derde, voor Lucie Urruty en Rocio del Alba Garcia Martinez. Emeline Detilleux werd 12de.

Vrijdagavond werd er in Marseille al een eliminator afgewerkt. Daarin was Titouan Perrin Ganier de snelste. Jay Bytebier mocht als derde mee op het podium. Coline Clauzure was de snelste bij de vrouwen.

3 Nations Cup Solingen (Duitsland – C3)

Het Duitse Solingen kreeg dit jaar de eer om de 3 Nations Cup te openen. De grootste toppers uit de Benelux lieten deze opening links liggen, vooral wegens sponsorverplichtingen elders (voornamelijk in Marseille). Bij de heren bezorgde de Zwitser Martin Fanger zijn nieuwe team KTM-Bike Vision meteen een klinkende overwinning. 

Fanger haalde het met een kleine voorsprong voor Markus Schulte-Lünzum en Tim van Dijke. Diens tweelingbroer Mick van Dijke eindigde als vierde. Frank Beemer maakte op bijna drie minuten van de winnaar de top vijf compleet. De beste Belg werd Nick Vanpol op plek zeven.

Duitse winst bij de vrouwen, waar Kim Ames het haalde voor haar landgenote Nina Benz en de Nederlandse Lotte Koopmans. Hannah van Boven en Marquerite de Neve maakten de top vijf compleet. Britt Segers was op de negende plaats de beste Belgische.

In de andere categorieën was er winst voor Larissa Hartog (junior-vrouwen), Markus Eydt (junioren), Finja Lipp (meisjes-nieuwelingen), Daan Depuydt (nieuwelingen), Sebastien Mordmüller (masters 1), Gerrit Delfosse (masters 2), Ronny Geerts (masters 3) en Stef Houdmeyers (fun A),

Afspraak volgende week op 5 en 6 april in Beringen voor de volgende manche van de 3 Nations Cup (de inschrijvingen voor die wedstrijd zijn nog steeds geopend, hier meer daarover).

Uitslag 3 Nations Cup Solingen: time-and-voice.com/mtb/solingen-2019/ergebnisse

Kamptal Klassik Trophy Langenlois (Oostenrijk – C1)

De Oostenrijkse Lisa Pasteiner zette in Langenlois haar goede seizoensstart verder. Ze won in eigen land de Kamptal Klassik Trophy voor de Oekraïense Yana Belomoina. Blaza Pintaric werd derde. Gerhard Kerschbaumer trok er aan het langste eind bij de heren. De Italiaan haalde het met een voorsprong van 13 seconden op Bartlomiej Wawak en 24 seconden op de Tsjech Martin Stosek.