Deense en Italiaanse winst op Lanzarote

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Deense en Italiaanse winst op Lanzarote"

De voorbije dagen schoot het Europese MTB-seizoen in de 4 Stage Mountain Bike Race Lanzarote uit de startblokken. In dit olympische jaar trok er heel wat schoon volk naar het Canarische eiland, allen met hetzelfde doel: zo veel mogelijk UCI-punten sprokkelen. De eindzeges gingen er naar Luca Braidot en Caroline Bohé.

Bohé won de rit met meer dan twee minuten voorsprong op Emily Batty. De leidster in de tussenstand, Greta Seiwald, eindigde als derde op bijna vier minuten.

Voor Bohé voldoende om opnieuw de leiderstrui te veroveren die ze ook al droeg na dag twee. De Italiaanse Greta Seiwald moest in het eindklassement genoegen nemen met plaats twee, Emily Batty op haar beurt was tevreden met plaats drie nadat ze in de tweede rit nog venijnig ten val was gekomen. De Nederlandse Tessa Kortekaas werd achtste.

Wel een Italiaanse eindwinst bij de mannen. Luca Braidot veroverde in de tijdrit de leiderstrui en gaf die op de laatste dag nog extra glans door ook de marathonetappe achter zijn naam te schrijven.

In de eindstand haalde Braidot het voor de Kross-teammaats Sergio Mantecon en Bartlomiej Wawak, de winnaar van de openingsrit.

Lukas Malezsewki (nummer 17, rechts op de foto), vorig jaar goed voor goud tijdens het EK XCO in het Tsjechische Brno, eindigde als tiende.

De volledige resultaten vind je op de website van de 4 Stage MTB Race Lanzarote.

Foto’s copyright James Mitchell

Door Jan Geys