Derde wereldtitel XCE voor Titouan Perrin-Ganier!

Sport
16 August 2019 — Jan Geys

Het Belgische Waregem was gisteren het decor voor de wereldkampioenschappen XC Eliminator 2019. Waar iedereen de Fransman Hugo Briatta had verwacht, die tot hiertoe in de wereldbeker het seizoen domineerde, was het diens landgenoot Titouan Perrin-Ganier die met het goud ging lopen, en dat voor de derde keer op rij.

Hugo Briatta werd enkele weken geleden in het Tsjechische Brno nog Europees kampioen XCE en is ook de huidige leider in de tussenstand van de wereldbeker. Logisch dat hij de grote favoriet was voor deze titelstrijd.

Titouan Perrin-Ganier is dan weer de uittredende wereldkampioen. In Brno moest de Fransman tevreden zijn met zilver, maar in Waregem wist hij de rollen om te draaien. In een prangende eindsprint haalde hij het met enkele millimeters verschil voor zijn landgenoot Briatta. Het brons ging naar de Zweed Joël Burman. De Nederlander Lehvi Braam viel met zijn vierde plaats net naast het podium.

De Belgische ex-wereldkampioen Fabrice Mels (rechts) zien we niet vaak meer aan het werk in de eliminator, maar voor de wereldkampioenschappen in eigen land maakte hij graag een uitzondering. En dat hij het nog altijd kan, bewees hij door de kleine finale te winnen voor de Fransman Lorenzo Serres.

Jeffrey Hoogland eindigde als 8ste, Jay Bytebier als 9de, Jeroen van Eck als 11de en Matthijs Büchli als 22ste.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Italiaanse Gaia Tormena die het haalde voor twee Franse rensters. Isaure Medde was goed voor zilver en uittredend wereldkampioene Coline Clauzure keerde dit keer met het brons naar huis.

Larissa Hartog won de kleine finale en eindigde als 5de, Didi de Vries werd 13de en Aurelie Vermeir 21ste.

Uitslag wereldkampioenschap XCE 2019 Waregem:

Download (PDF, 60KB)

Volledige uitslag: https://my6.raceresult.com/118499/results?lang=en

Foto’s: Glenn Peeters-Citymountainbike & D.R.