Dit is (onder voorbehoud) de kalender van de 3 Nations Cup MTB 2019

Sport
20 December 2018 — Jan Geys

De KNWU heeft de kalender van de 3 Nations Cup MTB 2019 (de opvolger van de Benelux Cup) goedgekeurd. Zeven wedstrijden hebben voorlopig bevestigd deel te zullen uitmaken van de belangrijkste MTB-competitie in de Benelux, twee wedstrijden zijn voorlopig nog onder voorbehoud.

De 3 Nations Cup MTB vervolgt in 2019 dus het pad dat begin 2018 werd ingeslagen. Wie van de 3 Nations Cup een hoofddoel wil maken, zal ook volgend seizoen enkele keren de grens met Duitsland moeten oversteken. Drie keer om precies te zijn. Het Duitse Solingen krijgt eind maart zelfs de eer om de serie te openen.

Voorlopig zijn zeven wedstrijden zeker dat ze deel zullen uitmaken van de 3 Nations Cup MTB 2019. Naast de drie Duitse wedstrijden (Solingen, Saalhausen en Wetter) staan er voorlopig ook telkens twee wedstrijden in België (Beringen, Houffalize) en Nederland (Spaarnwoude en Zoetermeer) gepland om te bepalen wie Hannah van Boven en Marc Bouwmeester zullen opvolgen op de erelijst van de 3 Nations Cup MTB.

Onder voorbehoud zijn Erezée (dat twijfelt tussen de organisatie van een 3 Nations Cup of een Wallonia Cup) en Apeldoorn, waar dit jaar nog het Nederlands kampioenschap XC werd betwist. Moest deze laatste locatie doorgaan, dan neemt het de plaats in van Sittard, dat nochtans wel op de crosscountry kalender prijkt die werd vrijgegeven door de KNWU. Naast de Watersley Cup ontvangt Sittard volgend seizoen ook de Nederlandse titelstrijd crosscountry. Aanvankelijk stond ook Eupen op de kalender, maar doordat er die dag verkiezingen zijn in België heeft de organisatie beslist om in 2019 geen wedstrijd te organiseren. Ook van een Benelux Kampioenschap is voorlopig geen spoor op de kalender.

NL Cup

Tevens werd er beslist om na twee jaar de stekker uit de NL Cup te trekken. De redenen die werden aangegeven zijn een gebrek aan eensgezindheid bij de organisatoren en het kleine deelnemersaantal. De wedstrijden zelf verdwijnen niet van de kalender, maar worden in 2019 niet meer georganiseerd met een overkoepelende wedstrijdserie.

Kalender 3-Nations Cup 2019:

30-31 maart: Solingen (Dui)
6-7 april: Beringen (Bel)
13-14 april: Saalhausen (Dui)
27-28 april: Erezée (Bel – onder voorbehoud)
22-23 juni: Spaarnwoude (Ned)
29-30 juni: Houffalize (Bel)
6-7 juli: Apeldoorn (Ned)
24-25 augustus: Zoetermeer (Ned)
14-15 september: Wetter (Dui)

KNWU Mountainbike kalender 2019 (concept)

Download (PDF, 22KB)