DT Swiss neemt Trickstuff over

Techniek
23 December 2021 — Jan Geys

DT Swiss heeft aangekondigd dat het de Duitse remmenspecialist Trickstuff heeft overgenomen. We zijn benieuwd wat de toekomst voor beide bedrijven gaat brengen, zowel in termen van ontwikkeling voor Trickstuff als innovatie en prestaties voor DT Swiss.

Trickstuff staat bekend om zijn remmen. Het zijn ware kunstwerken en de gouden standaard als het op remkracht aankomt. Trickstuff produceert echter ook andere componenten. Het merk uit de buitenwijken van Freiburg heeft ook een balhoofd (de Trixer, bekend bij slopestyle-rijders), bottom brackets, derailleurkabels of zelfs gereedschap in de catalogus staan.

Volgens onze collega’s van Pinkbike, die het nieuws als eersten naar buiten brachten, zal Trickstuff zijn autonomie en identiteit behouden, maar kan het voortaan rekenen op de steun van DT Swiss om zich verder te ontwikkelen. Dit belooft veel goeds voor de klanten, want op dit moment is de vraag zo groot dat je vaak enkele maanden moet wachten op de remmen van het kleine Duitse merk …

Dit is wat beide partijen over de overname te zeggen hebben:

“Ik heb reeds jarenlang een collegiale en vriendschappelijke relatie met Frank Böckmann, waarbij we ook herhaaldelijk ideeën hebben besproken over de mogelijkheden voor ontwikkeling en groei van Trickstuff. Samen kwamen we tot de conclusie dat beide bedrijven baat zouden hebben bij een nauwe samenwerking. Bij Trickstuff zijn we erg blij om deel uit te maken van de DT Swiss-groep, wat geweldige groeimogelijkheden biedt voor ons. In de toekomst willen we met ons team blijven werken aan baanbrekende innovaties en hoogwaardige, duurzame en onderhoudsvriendelijke remsystemen op de markt brengen. Persoonlijk kijk ik uit naar verdere gesprekken met nieuwe collega’s binnen de groep”, aldus Klaus Liedler, de CEO van Trickstuff.

“Met de overname van Trickstuff GmbH willen we de steeds snellere ontwikkeling van onze sector volgen en een ontwikkelingslocatie neerzetten in een regio die zeer aantrekkelijk is voor ambitieuze fietsers. Met een zeer innovatief en zeer gemotiveerd team, heeft Trickstuff vanwege zijn unieke producten een uitstekende reputatie opgebouwd onder enthousiaste fietsers. Bovendien is het bedrijf gevestigd in een van de meest populaire fietsregio’s in Duitsland. In de loop der jaren heb ik een vertrouwensrelatie opgebouwd met Klaus Liedler en hem leren waarderen als een creatieve en sympathieke gesprekspartner. Tijdens deze gesprekken spraken we ook meermaals over de ontwikkelingsperspectieven van zijn bedrijf. We kwamen tot de conclusie dat de twee bedrijven konden profiteren van een samenwerking en we besloten om Trickstuff te integreren in de DT Swiss-groep”, voegt Frank Böckman, President en CEO van DT Swiss toe.

Meer info via dtswiss.com / trickstuff.de