Dubbelslag voor Centurion-Vaude in Transalp Challenge

Sport
15 July 2019 — Jan Geys

Daniel Geismayr en Jochen Käss hebben niet lang gewacht om revanche te nemen voor de verloren sprint aan het einde van de eerste etappe. In de tweede rit naar St. Vigil haalden ze het met een kleine voorsprong op Wilier 7C Force 2 en Team Bulls. Geismayr en Käss zijn ook de nieuwe geletruidragers.

Geismayr en Käss (Centurion-Vaude 1) haalden het met een voorsprong van 4″ op Tony Longo en Gregory Brenes (Wilier 7C Force 2). Urs Huber en Simon Stiebjahn (Team Bulls) moesten 14″ toegeven en verliezen daardoor de leiding in de tussenstand. Het geel hangt nu met miniem verschil rond de schouders van het Oostenrijks-Duitse duo Geismayr & Käss.

Roel Verhoeven en Tim Smeenge reden naar een knappe vijfde plaats op 5’52” van de winnaars en werden de beste Nederlanders. Ook Juul van Loon en Bart Classens eindigden in de top tien, zij werden negende. Kevin van Hoovels en Nicolas Bruwiere waren de beste Belgen op een 14de plaats.

Bij de vrouwen ging de zege net als gisteren naar Elena Wagner & Nina Hartleb (Scott Sebamed Mädelz). Hetzelfde verhaal bij de mixed met opnieuw winst voor Stefanie Dohrn & Handl Philip (Centurion Vaude 2), de masters (Massimo Debertolis & Dax Jaikel) en de solorenners (Diyer Rincon Gomez). Bij de solo-vrouwen ging de winst naar Helena Plasschaert.

Uitslag rit 2 Transalp Challenge 2019: bike-transalp.de/ergebnisse/ergebnisse-2019

Afsluiten doen we met het filmpje van de dag:

Foto’s copyright Transalp Challenge / Markus Greber & Martin Sass