Een drukke enduro-zomer in Davos-Klosters

Door Kristien Achten -

  • Sport

Een drukke enduro-zomer in Davos-Klosters

Na het marathonseizoen trekt ook de enduro-wereld zich terug op gang. De EWS World Series gingen eind juni van start in Val di Fassa en de Bike-Components Enduro Tour verwelkomde de liefhebbers in de zeer gesmaakte Enduro de la Semoye. Eveneens met stip aangeduid in onze agenda: de Mondraker Enduro Team in Davos-Klosters.

Vorig jaar gooide de pandemie nog roet in het eten voor het Vojo-team, dit jaar zullen we er zeker staan. En dat voor het eerst met een vrouwenteam! We zullen niet alleen zijn in de Zwitserse Alpen. Maar liefst vijftig vrouwen staan aan de start van dit event. In de mixed, womens en in het funklassement zijn de dames talrijk vertegenwoordigd. Dat funklassement, met teams van drie tot zes racers, maakt de Mondraker Enduro Team uniek in zijn soort. Fun verzekerd als deze treintjes naar beneden stuiten.

Weet je nog niet waar naartoe deze zomer, dan is dit een droomplek om toe te voegen aan het lijstje. Van 2 juli t/m 2 oktober 2021 worden elke vrijdag en zaterdag “Trail Days” georganiseerd. Onder begeleiding van de Bike Academy Davos krijg je de smaak van deze waanzinnige trails helemaal te pakken. Wil je all-the-way gaan, dan boek je bij hen een local guide die je een hele dag op sleeptouw neemt en de beste trails minutieus aan elkaar rijgt.

Meer info via www.bike-academy.ch

Een extraatje voor de vrouwen: van 24-26 september 2021 vindt het Enduro Camp – Ladies Only plaats. Zeker de moeite waard om je skills uit te breiden, toffe meiden te leren kennen en van de prachtige omgeving te genieten.

Meer info via www.hotelgrischa.ch/endurocamp

Nog niet overtuigd, bekijk dan de onderstaande video. Wij kijken er alvast naar uit om dit stukje natuurpracht nog eens vol enthousiasme te verkennen.

Meer info via https://enduro-team.ch

Foto’s copyright Mondraker Enduro Team/Alphaphoto

DoorKristien Achten