Een e-bike fully bij Decathlon ... maar (nog) geen Rockrider!

Techniek
15 January 2020 — Jan Geys

Op de website en in de winkels van Decathlon maakt sinds enkele dagen een nieuwe e-mountainbike zijn opwachting: de Stilus. Deze¬†elektrische fully is uitgerust met de laatste generatie van de Bosch Performance CX-motor en valt verder op door zijn prijskaartje van 3300 euro. Maar opgelet, het gaat niet om een Rockrider en dus niet om een ontwerp uit eigen huis. Dat model volgt later. We leggen het even uit:De Stilus werd dus niet binnen de schoot van Decathlon ontworpen, wat niet wil zeggen dat de fiets niet over de nodige kwaliteiten beschikt (iets dat we binnenkort hopelijk zelf kunnen testen). Pierre Delcour, de verantwoordelijke bij Decathlon, legt ons alles uit: “De Stilus is een fiets die we uit de catalogus van een gereputeerde onderaannemer hebben geselecteerd, maar het gaat dus niet om de langverwachte, elektrische Rockrider fully.”

“We willen met de Stilus voldoen aan een almaar meer terugkerende vraag van onze klanten, in afwachting van onze eigen elektrische full suspension. Diegenen die Rockrider een beetje kennen, weten dat onze fietsen volledig worden ontwikkeld in het Noord-Franse Lille. En ik kan bevestigen dat we daar momenteel hard aan een elektrische full suspension aan het werken zijn. Maar hij is nog niet klaar en de Stilus vult voorlopig de leegte. We hebben deze laatste uitvoerig getest en goedgekeurd, onze technici hebben een scholing gevolgd en we beschikken over de nodige onderdelen op onze onderhoudsdienst”, voegt Pierre Delcour nog toe.

De Stilus heeft een aluminium frame met een geometrie volgens de huidige trends, rekent daarbij op een 4 Bar Linkage-ophanging en is uitgerust met de nieuwste Bosch Performance CX-motor, RockShox-veringen en een Sram SX-aandrijving. Misschien niet echt heel origineel, maar met een prijskaartje van 3300 euro is dit wel een heel knappe prijs-kwaliteitverhouding, ook al hebben we in dit geval ‘maar’ recht op een batterij van 500Wh en niet op de grotere broer van 625Wh. Met de toekomstige Rockrider (die vermoedelijk volgend seizoen zal verschijnen) mogen we ongetwijfeld rekenen op nog meer kenmerkende eigenschappen van eigen bodem.

Meer info via www.decathlon.be