Een facelift voor de Schwalbe Hans Dampf!

Door Jan Geys -

  • Techniek

Een facelift voor de Schwalbe Hans Dampf!

Er komt steeds een moment waarop je moet evolueren. Zo ook voor de Schwalbe Hans Dampf die een grondige facelift kreeg. Een nieuwe Addix compound is voortaan de basis van de stevige enduroband van het Duitse merk die ook zijn profiel ziet vernieuwd worden.

De nieuwe versie kreeg een nieuw profiel; links zie je het oude design en rechts de nieuwe Schwalbe Hans Dampf. Het valt op dat de noppen kleiner en rechthoekiger zijn geworden en dat ze een verschillende oppervlakte hebben. Op het oude model hadden ze allen een meer gelijkaardige oppervlakte.

Wanneer we de argumenten van Schwalbe nalezen, kunnen we concluderen dat het de bedoeling was om een band te ontwikkelen die stabiliteit en veiligheid vooropstelt en door de vele noppen nooit in verlegenheid mag gebracht worden wanneer het op grip aankomt.

Door zijn brede inzetbereik is de nieuwe Schwalbe Hans Dampf verkijgbaar in alle gangbare MTB-wielmaten, gaande van 27,5 tot 29″ en van 24 tot 26″! Er staan twee rubbersamenstellingen op het programma: Addix Soft en Addix Speedgrip. Wil je meer snelheid dan raadt Schwalbe een combinatie aan van de Addix Soft op het voorwiel en de Speedgrip rond het achterwiel. Natuurlijk is de band ook verkrijgbaar met versterkte flanken. Daarbij heb je de de keuze uit Apex (een sterkere bandhiel om snakebites tegen te gaan) en Super Gravity (een sterker karkas voor enduro of voor e-bikes).

We moeten de definitieve catalogus nog afwachten, maar het lijkt erop dat de Soft enkel verkijgbaar zal zijn in 2.35″ en de Speedgrip in 2.6″ en 2.75″. De nieuwe Hans Dampf is verkrijgbaar vanaf juli en de prijzen gaan van 32,90 euro voor de Performance-versie tot 57,90 euro voor de Evolution-versie.

Meer info op www.schwalbe.com/nl/offroad.html

DoorJan Geys