Een lente in de ban van corona (bis): geen BeMC in 2021!

Sport
15 April 2021 — Jan Geys

Wekenlang telden we nagelbijtend af naar een nieuwe editie van de Belgian Mountainbike Challenge, zou het dit jaar dan toch goedkomen? 36 dagen voordat de grootste MTB-meerdaagse van de Benelux zich in het Belgische La Roche-en-Ardenne op gang zou trekken, moeten we vandaag echter de pijnlijke waarheid onder ogen zien dat er ook dit jaar geen BeMC zal zijn.

Eind vorig jaar had de organisatie achter de BeMC nog getoond dat het wel degelijk coronaproof kan, met een succesvolle organisatie van het BK Marathon. Corona heeft echter het laatste woord en houdt ook in de lente van 2021 de wereld nog jammerlijk in haar greep. De maatregelen die nog steeds van kracht zijn in België en het gebrek aan perspectief om voldoende ruime versoepelingen die het organiseren van een evenement zoals de BeMC mogelijk moeten maken, heeft de organisatie doen beslissen de BeMC 2021 te annuleren.
Daarmee voegt de BeMC zich bij een steeds langer wordend lijstje van organisaties die al eerder de handdoek in de ring gooiden. Zo was er dit jaar geen editie van de Hel van Groesbeek, geen Hallonienne of Bosland ATB Challenge, hebben ook de LCMT, Roc d’Ardenne, Ardennes Trophy en Raid des Hautes-Fagnes al geannuleerd en werd er ook al flink verschoven met de kalender van de 3 Nations Cup.
Het ziet er ondertussen meer en meer naar uit dat 2021 een herhaling wordt van rampjaar 2020 en dat vooral de amateursporter noodgedwongen op zijn of haar eigen creativiteit aangewezen zal zijn om er toch nog een spannende en sportieve lente van te maken.
Meer info via www.bemc.be