Een nieuwe vorkkroon voor de Fox 36

Door Jan Geys -

  • Techniek

Een nieuwe vorkkroon voor de Fox 36

Twee jaar na de lancering van de nieuwe generatie van de 36, heeft Fox een update aangebracht aan de vork die bedoeld is voor all-mountain / enduro. Het zijn dit keer niet de interne onderdelen die vernieuwd worden, maar wel de vorkkroon. Deze zou voortaan stijver en betrouwbaarder moeten zijn.

Tegelijkertijd werd toen ook de Fox 38 voorgesteld en dus ging de vernieuwing gepaard met een herpositionering van de 36: meer all-mountain en minder enduro, met een veerweg beperkt tot maximaal 160 millimeter.Het gebruik in de praktijk heeft echter niet noodzakelijk deze richting gevolgd en de 36 bestrijkt nog steeds een zeer breed scala aan toepassingen: van trail met 140 millimeter veerweg en enduro voor piloten die zich niet op hun gemak voelen met de 38, tot een inzet op veelzijdige e-bikes met een veerweg van 150/160 millimeter.

Die gebruiksomstandigheden bleken toch wat veeleisender dan verwacht voor de vork en het is om op dit probleem te reageren dat Fox heeft besloten om de vorkkroon te herzien.Met een grotere overlap met de stuurbuis belooft het Amerikaanse merk iets meer stijfheid en vooral een betere betrouwbaarheid.

Daarnaast heeft Fox ook nog eens 20 gram bespaard op de vorkkroon, ondanks het feit dat ze dus een grotere overlap heeft.

Meer info via ridefox.com

DoorJan Geys