Eindwinst Absa Cape Epic voor Van der Breggen & Langvad en Schurter & Forster

Door Jan Geys -

  • Sport

Eindwinst Absa Cape Epic voor Van der Breggen & Langvad en Schurter & Forster

Anna van der Breggen is erin geslaagd om als eerste Nederlandse de Cape Epic achter haar naam te schrijven. Voor haar teammaatje Annika Langvad was het al de vijfde eindzege in Zuid-Afrika. Ook voor Lars Forster is het de eerste eindzege, bij Nino Schurter staat de teller nu op twee.

Photo by Shaun Roy/Cape Epic

Bij de heren controleerden Nino Schurter en Lars Forster de rit, maar ze lieten de eer aan anderen om nog een laatste gevecht aan te gaan voor ritwinst. En die prestigieuze ritwinst ging naar Ondrej Cink en Sergio Mantecon van Kross-Spur, voor de Zuid-Afrikanen Philip Buys en Matthys Beukes.

Photo by Shaun Roy/Cape Epic

Nino Schurter is net zoals in 2017 opnieuw de beste in de eindstand van de Cape Epic, dit keer met newbie Lars Forster, die heel wat indruk maakte de voorbije week. Manuel Fumic en Henrique Avancini eindigden op plaats twee, Samuele Porro en Damiano Ferraro op plaats drie.

Frans Claes en Hendrik Kruger zakten nog twee plaatsen in de slotrit, zij eindigden finaal op de 18de plaats. David Nordemann en Erwin Bakker werden 21ste.

In de andere categorieën gingen de eindzeges naar José-Antonio Hermida en Joaquim Rodriguez (masters), Bart Brentjens en Abraao Azevedo (grand masters) en Sebastian en Laura Stark (mixed).

Later komen we met onze laatste fotospecial van de Cape Epic 2019 nog terug op deze slotrit!

De volledige uitslag vind je hier: www.cape-epic.com/fans/hall-of-fame/results

Meer over de Cape Epic lees je hier: www.vojomag.nl/?s=cape+epic

DoorJan Geys