Eindzege La Leyenda del Dorado voor Becking en Massaer!

Door Jan Geys -

  • Sport

Eindzege La Leyenda del Dorado voor Becking en Massaer!

Hans Becking en Joris Massaer hebben de afgelopen dagen met succes hun leiderstrui verdedigd tijdens de slotetappes van de Leyenda del Dorado. Het Belgisch-Nederlandse duo deed trouwens meer dan verdedigen, want ze wonnen ook nog de slotetappe van deze Colombiaanse zevendaagse. 

Nadat Hans Becking en Joris Massaer eerder al de proloog en de twee eerste ritten in lijn hadden gewonnen, stonden ze ook de dagen daarna telkens op het podium van de daguitslag. In de slotetappe was er zelfs weer winst weggelegd voor het gelegenheidsduo.

Voor Massaer en Becking is dit de tweede eindzege die ze samen behalen in een grote etappewedstrijd, nadat ze eerder dit seizoen ook al de besten waren in de Portugal MTB.

In de koninginnenrit van deze Leyenda del Dorado ging de ritzege naar een andere oude bekende. De Zwitserse ex-wereldkampioen XCM, Christoph Sauser, was in die regenachtige rit de beste samen met zijn maatje Paolo Montoya.

In de eindstand haalden Hans Becking en Joris Massaer het voor Christoph Sauser en Paolo Montoya en Daniel Gathof en Peter Hermann. Bij de dames ging de eindwinst naar Sonya Looney en Amy McDougall, die Esther Süss, de eindwinnares van de Transalp, en Catherine Williamson naar de tweede laats verwezen.

Ook Belgische winst bij de masters 80, waar Ignace Spruyt samen met Abraao Azevedo won.

Foto’s copyright La Leyenda del Dorado

DoorJan Geys