EK MTB 2022 strijkt neer in München!

Sport
13 November 2019 — Jan Geys

Na het grote succes van de Europese kampioenschappen die in 2018 meerdere sporten samenbrachten in Glasgow en Berlijn, was het al snel duidelijk dat er een vervolg zou komen. In 2022 strijkt dit multisportevenement dan ook neer in de Duitse stad München voor een tweede editie.

Copyright Olympiapark München GmbH

In 2022 is het exact 50 jaar geleden dat München de Olympische Spelen mocht ontvangen. Het hart van de Europese kampioenschappen zal dan ook gevormd worden door het Munich Olympic Park.

Zes van de zeven sporten die er ook in 2018 bij waren, hebben hun deelname aan deze Europese kampioenschappen al bevestigd. De zes verschillende sporten zijn atletiek, wielersport, golf, turnen, roeien en triatlon. De zwemsporten zijn er voorlopig niet bij.

Mountainbiken maakt deel uit van de tak wielersport en zal in München naast het wegwielrennen, baanwielrennen en bmx op het wedstrijdschema prijken. Het EK MTB XCO 2022 zal plaatsvinden in het Munich Olympic Park waar begin jaren 2000 nog een Bundesliga Cup MTB werd afgewerkt.

De Europese kampioenschappen van München vinden plaats van 11 tot 21 augustus 2022. In 2020 ontvangt het Oostenrijkste Graz-Stattegg de Europese kampioenschappen MTB XCO, de gaststad voor 2021 is nog niet bekend.

Meer info op www.europeanchampionships.com