EK MTB Brno: goud voor Lukas Malezsewski!

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "EK MTB Brno: goud voor Lukas Malezsewski!"

Lukas Malezsewski heeft zijn favorietenrol tijdens de Europese titelstrijd bij de junioren helemaal waargemaakt. Malezsewski haalde het na een knappe strijd met de Zwitser Janis Baumann. Voor België is het goud van Malezsewski de eerste medaille tijdens deze Europese kampioenschappen.

De sterke Zwitser zou echter terugkeren en samen trokken ze naar de laatste rechte lijn. Het was dan ook nagelbijtend afwachten wie in de sprint aan het langste eind zou trekken.

In die sprint rekende Lukas Malezsewski af met zijn Zwitserse rivaal. Goud dus voor Malezsewski waardoor hij de komende maanden zijn nationale driekleur, die hij vorige week in Houffalize veroverde, in de kast mag laten hangen. In de plaats daarvan zullen we hem tijdens zijn laatste maanden als junior kunnen bewonderen in de mooie Europese kampioenstrui. De Brit Harry Birchill greep een minuutje later het brons.

Niek Hoornsman was de enige Nederlander aan de start van dit EK MTB. Hij werd mooi negende. Jarne Vandersteen, de tweede Belgische deelnemer, vertrok met rugnummer 78 en werd na een knappe inhaalrace 20ste.

Uitslag EK MTB Brno 2019 junioren:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/07/ReMJU.pdf”]

Junior-vrouwen

Bij de junior-vrouwen stond er geen maat op de Zwitserse Jacqueline Schneebeli. Ze haalde het met bijna twee minuten voorsprong op de Oostenrijkse Mona Mitterwallner. Het brons ging naar de Britse Harriet Harnden, die vorig jaar nog goed was voor zilver.

Puck Pieterse werd knap vijfde op 3’25” van Schneebeli.

Uitslag EK MTB Brno 2019 junior-vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/07/ReWJU.pdf”]

Foto’s copyright UEC Mountain Bike European Championships / Michele Mondini-Bettiniphoto.net

Door Jan Geys