EK MTB Brno: goud voor Zwitserland in Team Relay

Sport
26 July 2019 — Jan Geys

Zwitserland heeft op de openingsdag van de Europese kampioenschappen MTB in het Tsjechische Brno meteen een eerste gouden medaille beet. De MTB-grootnatie raakte pas in de slotronde voorbij een sterk Belgisch vijftal dat uiteindelijk tevreden moest zijn met rang zes.

Sebastian Fini

Denemarken stuurde met Sebastian Fini meteen hun sterkste renner als eerste het veld in. Fini reed een toptijd (niemand van de deelnemers zou sneller over het rondje in Brno rijden) en de andere landen waren vanaf dan op achtervolgen aangewezen.

Githa Michiels

In de tweede ronde kwam een sterk Belgisch team op gelijke hoogte met de Denen, na een fabelachtige ronde van zowel Lukas Malezsewski als Jens Schuermans (die de tweede beste rondetijd achter zijn naam zou schrijven). Githa Michiels nam voor België de derde ronde voor haar rekening en zag Polen de leiding overnemen, voor Rusland en Oostenrijk.

Jarne Vandersteen

In de vierde ronde nam België dankzij junior Jarne Vandersteen opnieuw over, maar Emeline Detilleux was niet opgewassen tegen de sterke kanonnen die de andere landen als laatste hadden geplaatst om een medaille uit de brand te slepen. De strijd voor de medailles ging dan ook tussen de Zwitser Andri Frischknecht, de Italiaan Luca Braidot en de Deen Simon Andreassen.

Andri Frischknecht

Zwitserland (Joel Roth, Dario Lillo, Ramona Forchini, Sina Frei en Andri Frischknecht) zou het uiteindelijk halen met 7″ voorsprong op Italië en 34″ op Denemarken. Duitsland en Spanje volgden op iets meer dan een minuut en werden respectievelijk vierde en vijfde.

Anne Terpstra

België moest tevreden zijn met rang zes, net voor Nederland (David Nordemann, Niek Hoornsman, Anne Terpstra, Ceylin del Carmen Alvarado, Milan Vader) dat zevende eindigde.

Uitslag EK MTB Team Relay Brno 2019: 

Download (PDF, 105KB)

Foto’s copyright UEC Mountain Bike European Championships / Michele Mondini-Bettiniphoto.net