EK MTB Darfo Boario Terme: Zwitserland beste in Team Relay

Door Jan Geys -

  • Sport

EK MTB Darfo Boario Terme: Zwitserland beste in Team Relay

Op de openingsdag van de Europese kampioenschappen MTB werden vandaag de eerste medailles uitgedeeld en naar goede gewoonte gebeurde dat na afloop van de team relay (XCR). Gastland Italië moest daarin tevreden zijn met het brons, na Zwitserland (goud) en Denemarken (zilver).

De Denen gingen nog wel als eerste team de slotronde in, maar U23-renster Malene Degn had daarin geen schijn van kans tegen de Zwitser Andri Frischknecht, die in de slotronde maar liefst twee minuten wist goed te maken.

Goud dus voor Zwitserland, net zoals vorig jaar in het Zweedse Husqvarna, ook al moest het Zwitserse team het in Darfo Boario Terme doen zonder het winnend viertal van vorig jaar. In 2016 deden de Zwitsers het onder meer nog met Jolanda Neff, maar dit jaar mochten naast Andri Frischknecht ook Filippo Colombo, Joel Roth, Linda Indergand en Alessandra Keller op het podium een gouden medaille en de bijhorende trui in ontvangst nemen.

Het Deense quintet bestaande uit Sebastian Fini Carstensen, Alexander Young Andersen, Caroline Bohe, Simon Andreassen en Malene Degn werd tweede op 46 seconden van het winnende Zwitserland. Gastland Italië eindigde als derde, voor Duitsland en Oostenrijk. België en Nederland kwamen niet in actie tijdens de team relay.

De volledige uitslag:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/07/UEC-MTB-European-Championship-2017-XCR-Overall-Ranking.pdf”]

Foto’s copyright UEC Mountain Bike European Championships / Michele Mondini-Bettiniphoto.net

DoorJan Geys