EK MTB in Graz-Stattegg gaat definitief niet door!

Sport
13 April 2020 — Jan Geys

Jürgen Pail, de organisator achter de Europese kampioenschappen crosscountry in het Oostenrijkse Graz-Stattegg, heeft tegenover een lokale krant bevestigd dat er in 2020 geen Europees kampioenschap crosscountry zal georganiseerd worden in zijn stad. Daarmee is de eerder geopperde verplaatsing naar september definitief van de tafel geveegd.

Jürgen Pail haalt in het krantenartikel meerdere redenen aan voor de definitieve afgelasting. Zo is er de vrees dat Europa op dat moment nog steeds kreunt onder het coronavirus en allerhande inreisverboden en dat hij geen toestemming zal krijgen van de bevoegde instanties.

Als alternatief werd even gedacht aan het weekend van 5 en 6 september, maar op dat moment staan in het eveneens Oostenrijkse Leogang de wereldkampioenschappen downhill gepland. Pail beseft dat het onmogelijk is om in hetzelfde weekend twee grote MTB-evenementen te organiseren in Oostenrijk, zo hebben ze in Graz-Stattegg alleen al 24 tot 28 camera’s nodig om de wedstrijden goed in beeld te brengen.

Het ziet ernaar uit dat men in Oostenrijk nog even geduld zal moeten hebben om het Europees kampioenschap te organiseren. 2023 is momenteel de eerste vrije datum, want in 2021 trekt men als alles goed gaat naar het Wit-Russische Minsk en in 2022 naar het Duitse München.