EK MTB in Graz-Stattegg gaat definitief niet door!

Door Jan Geys -

  • Sport

EK MTB in Graz-Stattegg gaat definitief niet door!

Jürgen Pail, de organisator achter de Europese kampioenschappen crosscountry in het Oostenrijkse Graz-Stattegg, heeft tegenover een lokale krant bevestigd dat er in 2020 geen Europees kampioenschap crosscountry zal georganiseerd worden in zijn stad. Daarmee is de eerder geopperde verplaatsing naar september definitief van de tafel geveegd.

Als alternatief werd even gedacht aan het weekend van 5 en 6 september, maar op dat moment staan in het eveneens Oostenrijkse Leogang de wereldkampioenschappen downhill gepland. Pail beseft dat het onmogelijk is om in hetzelfde weekend twee grote MTB-evenementen te organiseren in Oostenrijk, zo hebben ze in Graz-Stattegg alleen al 24 tot 28 camera’s nodig om de wedstrijden goed in beeld te brengen.

Het ziet ernaar uit dat men in Oostenrijk nog even geduld zal moeten hebben om het Europees kampioenschap te organiseren. 2023 is momenteel de eerste vrije datum, want in 2021 trekt men als alles goed gaat naar het Wit-Russische Minsk en in 2022 naar het Duitse München.

 

 

DoorJan Geys