EK MTB Team Relay Monte Tamaro: Italië te sterk voor wereldkampioen Frankrijk!

Door Jan Geys -

  • Sport

EK MTB Team Relay Monte Tamaro: Italië te sterk voor wereldkampioen Frankrijk!

De Europese MTB-top verzamelt deze dagen voor een laatste keer in dit door corona overheerste seizoen voor de Europese kampioenschappen. Die vinden plaats in het Zwitserse Monte Tamaro dat de organisatie overnam van het Oostenrijkse Graz. Op de openingsdag ging het eerste goud naar een sterk Italiaans zestal.

Het Deense bastion ging pas in de slotronde tegen de vlakte. De voorsprong van twee minuten bleek niet voldoende voor de Deense Malene Degn die het moest opnemen tegen haar mannelijke collega’s Jordan Sarrou (voor Frankrijk), Juri Zanotti (voor Italië) en Thomas Litscher (voor Zwitserland).

Litscher reed de snelste rondetijd van de dag, maar dat was enkel voldoende voor het brons. Juri Zanotti begon met 9″ voorsprong op Jordan Sarrou aan de laatste ronde en bouwde dat verschil uit tot 21″ aan de meet.

Goud dus voor Italië, met Luca Braidot, Eva Lechner, Filippo Agostinacchio, Nicole Pesse, Marika Tovo en Juri Zanotti. De Franse wereldkampioenen Mathis Azzaro, Luca Martin, Loana Lecomte, Olivia Onesti, Lena Gerault en Jordan Sarrou moesten dit keer tevreden zijn met het zilver.

Gastland Zwitserland was dus net als tijdens het WK in Leogang goed voor het brons met volgend zestal: Fabio Puntener, Janis Bauman, Alessandra Keller, Noelle Buri, Elisa Alvarez en Thomas Litscher. Ook dit keer stond er geen Belgisch of Nederlands team aan de start.

Vrijdagavond is het de beurt aan de eliminator-renners om in Monte Tamaro uit te maken wie zich een jaar lang Europees kampioen mag noemen.

Uitslag EK MTB Team Relay 2020 Monte Tamaro:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2020/10/XCR-results.pdf”]

Foto’s copyright Michel Mondini

DoorJan Geys