EK XCE Monte Tamaro: zilver voor Jeroen van Eck!

Sport
17 October 2020 — Jan Geys

Dag twee van de Europese kampioenschappen MTB in het Zwitserse Monte Tamaro, stond in het teken van de snelle benen van de Eliminator-specialisten. De Nederlander Jeroen van Eck is zo’n specialist en hij nam het zilver mee naar huis. 

De verwachtingen waren hooggespannen voor Van Eck die enkele weken geleden in Waregem nog de beste was in de tot hiertoe enige World Cup van dit seizoen. Op een selectief parkoers haalde hij ook de finale, samen met twee Fransen en een Zwitser. Met slechts een kans op vier dat het niets zou worden, zag het er al goed uit om op zijn minst een medaille te veroveren.

Het werd uiteindelijk het zilver, want tegen de Franse wereldkampioen Titouan Perrin-Ganier viel niets in te brengen. Perrin Ganier klopte Jeroen Van Eck met ruim verschil, terwijl de andere Fransman, Hugo Briatta, tevreden moest zijn met het brons.

De Belg Jay Bytebier ging er al in de kwartfinales uit, hij eindigde als 12de. Hopelijk zit er volgende week tijdens de wereldkampioenschappen XCE in Leuven meer in voor hem.

Bij de vrouwen stond er wederom geen maat op topfavoriete Gaia Tormena. De Italiaanse haalde het voor XC-renster Linda Indergand en Marion Fromberger.

Didi de Vries haalde de kleine finale en werd uiteindelijk 7de.

Het programma in Monte Tamaro gaat vandaag verder met de Europese kampioenschappen XCO voor elites en de U23-mannen.

Uitslag EK XCE Monte Tamaro 2020 mannen:

Download (PDF, 327KB)

Uitslag EK XCE Monte Tamaro 2020 vrouwen:

Download (PDF, 327KB)

Foto’s copyright Michel Mondini