Elsass Bike 2018: de inschrijvingen zijn geopend

Door Jan Geys -

  • Natuur

Elsass Bike 2018: de inschrijvingen zijn geopend

De Elsass Bike staat ook in 2018 weer op de agenda, en dat voor de vierde keer. Bijzonder is dat in deze marathon de chrono van geen tel is, want er wordt geen uitslag opgemaakt. Daardoor heb je des te meer tijd om te genieten van wat het noorden van de Elzas te bieden heeft. We sommen de nieuwigheden voor 2018 even op.

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli kan je in het Franse Wangenbourg-Engenthal (reken op een kleine zes uur vanuit Utrecht en vier uur vanuit Brussel) terecht voor verschillende formules. Marathonrenners kunnen kiezen uit drie afstanden: 90, 110 of 130 kilometer. Mindere goden kunnen ook opteren om de twee langste afstanden in twee dagen af te leggen. Vind je dit nog allemaal wat te lang, dan kan je op zondag ook nog deelnemen aan één van de toertochten (30, 45 of 60 kilometer).

Het parkoers van de marathon werd stevig onder handen genomen en vooral de beginfase kreeg een facelift. De saaiste brede wegen werden eruit gehaald en in de plaats daarvan komen er meer singletracks! Dit klinkt al veelbelovend. De GPS-tracks zijn trouwens te vinden op de website van de organisatie.

Die organisatie stelt alles in het werk om het iedereen ook naast het fietsen zo aangenaam mogelijk te maken. Zo wacht de deelnemers aan de start een klein presentje en ook de bevoorradingen zijn ondertussen al berucht. In het dorp zelf wordt een dag van de fiets georganiseerd, zodat iedereen wel iets naar zijn of haar gading vindt, maar opgelet, in totaal zijn er maar 800 startplaatsen.

Meer info vind je op de website van de organisatie www.elsassbike.fr.

DoorJan Geys