Engadin Bike Giro & Rothaus Bike Giro: kort maar krachtig

Sport
6 June 2021 — Jan Geys

Micro-avontuurtjes zitten in de lift en in die categorie mag je ook de volgende twee MTB-meerdaagsen klasseren. De Engadin Bike Giro en Rothaus Bike Giro komen beiden uit de hoed van het Duitse Sauser Event en zijn met respectievelijk drie en vier wedstrijddagen net lang genoeg om je MTB-honger weer voor een tijdje te stillen.

Engadin Bike Giro

De naam Engadin doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, Sankt Moritz ongetwijfeld wel. Laat je niet afschrikken door de uitstraling en reputatie van het mondaine Zwitserse oord, want hier leven de jetset en outdoorliefhebbers broederlijk naast elkaar. Sankt Moritz (en omgeving) is immers bij veel topatleten een geliefd oord om er stages door te brengen.

Foto copyright Madlaina Walther

Nieuw in het rittenschema is dat alle ritten eindigen aan het meer van Silvaplana, een meer dat in de zomermaanden helemaal ingenomen wordt door de gekleurde zeilen van wind- en kitesurfers. De deelnemers aan de Engadin Bike Giro zullen tijdens de ritten meer oog hebben voor de schoonheid van de huisberg Corvatsch, al is deze laatste niet opgenomen in het parcours. Wel opgenomen in het parcours zijn de adembenemende trails van Corviglia en Alp Suvretta.

Foto copyright Madlaina Walther

Na drie dagen en 164 kilometer zit het feestje erop, maar wat houdt je tegen om je verblijf er nog even te verlengen en zonder wedstrijdnummer de omgeving van Sankt Mortiz verder te ontdekken.

Foto copyright Madlaina Walther

De Engadin Bike Giro wordt in 2021 gereden van 2 tot en met 4 juli en inschrijven kan nog tot 25 juni. Het inschrijvingsgeld bedraagt 379 Zwitserse frank (zonder overnachtingen).

Meer info via www.engadin-bike-giro.ch/en-gb

Rothaus Bike Giro

Foto copyright Sebastian Schnitzer

Is het Zwitserse hooggebergte wat hoog gegrepen of is je honger nog niet gestild, dan kan je dichter bij huis je grenzen aftasten in de zachtere heuvels van het Zwarte Woud. Daar wordt jaarlijks in de omgeving van Todtnau de Rothaus Bike Giro gereden, een MTB-meerdaagse die een dagje langer duurt dan de Engadin Bike Giro.

Foto copyright Sebastian Schnitzer

De vier etappes zijn tussen de 53 en 76 kilometer lang en wisselen brede ‘schotter’ en donkere bospaden af. Na afloop van elke rit mag een biertje van hoofdsponsor Rothaus natuurlijk niet ontbreken.

Foto copyright Sebastian Schnitzer

De Rothaus Bike Giro vindt plaats van 5 tot 8 augustus 2021 en inschrijven kan nog tot 25 juli. Het inschrijvingsgeld bedraagt 379 euro (zonder overnachtingen).

Meer info via www.rothaus-bike-giro.de