Epic Israel: eindwinst voor Anne Terpstra, ritzege voor Githa Michiels

Sport
7 October 2018 — Jan Geys

Anne Terpstra zwaait het seizoen 2018 uit met een zege in de Epic Israel. Samen met haar Hongaarse teammaatje Barbara Benko won ze er de eerste twee ritten en de eindstand. De slotrit ging naar Githa Michiels en Jovana Crnogorac, die in de eindstand alsnog als tweede eindigden na pech in de eerste rit.

In de eerste rit stond er geen maat op het duo Anne Terpstra/Barbara Benko en de Ghost-rensters gingen in de tweede rit door op hun elan. Daarnaast zagen ze in die tweede rit ook nog eens het Zwitsers-Oostenrijkse duo Esther Süss/Angelika Tazreiter, die hen in de eerste rit het dichtst kwamen belagen op net geen vier minuten, letterlijk uitvallen toen Tazreiter tegen de grond sloeg. Met als resultaat: schouder uit de kom. Game over dus voor Tazreiter en Süss. De andere koppels keken ondertussen al aan tegen een achterstand van een klein uur.

Echt in gevaar kwam de eindzege van Terpstra/Benko dan ook niet meer in de slotrit. Na een spannende strijd ging de laatste ritzege echter naar Githa Michiels/Jana Crnogorac. Een mooie troostprijs na hun pech op dag één en meteen ook goed voor een tweede plaats in de eindstand.

Ook Jaroslav Kulhavy en Matous Ulman kenden op de eerste dag de nodige dosis pech. De Tsjechen verloren bij de heren meer dan twintig minuten op dagwinnaars Maximilian Brandl en Georg Egger. Een dubbele ritwinst in de twee volgende ritten zou niet volstaan om Egger en Brandl nog uit de gele leiderstrui te rijden, Kulhavy en Ulman eindigden finaal als zesde.

Dat is drie plaatsen beter dan het CST-Sandd-duo Jasper Ockeloen/Martins Blums; zij eindigden als negende.

Bij de masters was er in de eindstand een tweede plaats weggelegd voor Hans Planckaert en Wim Tollenaere, met de ritzege in de tweede rit als bonus er bovenop. Bij de grand masters eindigden Robbert de Moor en Mark de Beul als vijfde in de eindstand.

De uitslag van de Epic Israel 2018: www.epicisrael.org.il

Foto’s copyright Epic Israel