Erik Dekker derde in de Crocodile Trophy

Door Jan Geys -

  • Sport

Erik Dekker derde in de Crocodile Trophy

Vandaag kwam er op Four Mile Beach in Port Douglas een einde aan de Crocodile Trophy 2017. De slottijdrit werd het finale gevecht tussen Andrew L’Esperance en Leandre Bouchard, de twee Canadezen die de afgelopen week domineerden. L’Esperance won wel de rit, maar de kloof met Bouchard was te groot zodat deze laatste met de hoofdprijs aan de haal ging en zichzelf eindwinnaar van de Crocodile Trophy mag noemen. De Nederlander Erik Dekker eindigde als derde. Bij de dames ging de eindzege naar de Canadese Haley Smith voor de Zwitserse Erni Ruoss.

Een week geleden gingen er in Cairns renners uit 17 landen van start in de 23ste Crocodile Trophy. Via de Atherton Tablelands en Skybury Coffee Plantation finishten de renners na 660 kilometer in Port Douglas.

De Canadezen Leandre Bouchard en Andrew L’Esperance domineerden deze uitgave van de Crocodile Trophy en met een verschil van slechts anderhalve minuut was ook in de slottijdrit nog alles mogelijk.

Aan de finish kon L’Esperance echter maar 15 seconden van zijn achterstand goedmaken en Leandre Bouchard haalde aan de finish dan ook opgelucht adem: “Voor de tijdrit hoopte ik wel op de ritzege, maar Andrew was de laatste dagen enorm sterk en hij is dan ook de verdiende winnaar vandaag. Ik ben dan ook zeer blij dat ik mijn voorsprong heb kunnen behouden en de eindzege mee naar huis mag nemen. De voorbije week was één groot avontuur en ik heb er enorm van genoten.”

Bij de dames ging de eindzege naar Haley Smith, de levensgezellin van Andrew L’Esperance. Ook zij was dolblij met de eindzege en op de vraag wat ze met het prijzengeld zou doen antwoordde ze: “We gaan ermee naar Disneyland in Florida!” Voor Smith was Disneyland als kind dan ook haar favoriete vakantiebestemming.

De Nederlander Erik dekker mocht als derde mee op het podium bij de heren.

De andere Belgen en Nederlanders die het einde haalden waren Jean-Luc De Bruyckere (17de), Cees de Ridder (24ste), Pieter van der Eijk (35ste), Serge Muylle (36ste), Pieter Lanssens (38ste), Luc Van Aelbroeck (39ste) en Willem Dijk (48ste).

In 2018 staat de Crocodile Trophy van 13 tot 20 oktober gepland.

Eindstand Crocodile Trophy 2017:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/09/AzzasRecommendedONLINEGeneralClassificationOVERALL-1.pdf”]

Foto’s copyright Crocodile Trophy/Regina Stanger en Igor Schifris

DoorJan Geys