Erik Dekker wint vijfde rit in de Crocodile Trophy

Door Jan Geys -

  • Sport

Erik Dekker wint vijfde rit in de Crocodile Trophy

De vijfde rit in de Crocodile Trophy werd gewonnen door de Nederlandse ex-wielerprof Erik Dekker die het haalde voor de Canadezen Bouchard en L’Esperance. In de tussenstand prijkt Dekker nu, met nog drie ritten te gaan, op de derde plaats.

Erik Dekker zorgde met zijn ritzege voor twee primeurs. Zo is hij de eerste amateur die een rit kan winnen in de Crocodile Trophy sinds de wedstrijd een UCI-label draagt en tevens is hij met zijn 47 lentes ook de oudste ritwinnaar ooit in de Crocodile Trophy.

Nochtans zag het er eerder deze week niet zo goed uit voor Dekker, nadat hij zowel tijdens de derde als de vierde rit ten val kwam. Bij die valpartijen werd zijn knie telkens op dezelfde plaats zwaar gehavend en moest er dan ook naald en draad aan te pas komen om alles op te lappen. Het hinderde de Nederlander echter niet om tijdens de vijfde rit op zoek te gaan naar de ritzege.

Foto copyright Crocodile Trophy/Regina Stanger

“Het was een zware dag. Ik trok al vroeg in de aanval en de twee Canadezen (Bouchard en L’Esperance) gingen met me mee. Toen ik opnieuw in de aanval trok keken ze naar elkaar en wat later was het hun beurt om voor de aanval te kiezen. Tien kilometer verder kon ik echter terug aanpikken en vanaf dan werkten we goed samen. Ik wist dat Bouchard en L’Esperance naar elkaar zouden kijken omdat het verschil tussen beiden zeer klein is en ik voelde dat het misschien wel eens mijn kans zou zijn om de rit te winnen, ook al was ik moe. Ik ging ervoor en het lukte. In de stand sta ik al ver achter en bij de masters heb ik een grote voorsprong, dus een ritzege was het grote doel. Ik ben dan ook zeer blij met de bijhorende boemerang.”

In de tussenstand behoudt de Canadees Leandre Bouchard zijn leiderstrui met 1’31” voorsprong op zijn landgenoot Andrew L’Esperance. Erik Dekker volgt als derde op bijna een uur.

Foto copyright Crocodile Trophy/Regina Stanger

Ook bij de dames is de leiding in handen van een Canadese. Haley Smith telt daar een geruststellende voorsprong van ruim twee uur op de tweede, de Zwitserse Daniela Erni Ruoss.

De tussenstand na vijf ritten:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/09/AzzasRecommendedONLINEGeneralClassificationOVERALL.pdf”]

DoorJan Geys