Evil Following MB: weer up to date

Door Jan Geys -

  • Techniek

Evil Following MB: weer up to date

De Evil Following is de fiets waarmee het kleine merk naam maakte en waarmee het toonde dat het mogelijk is om radicale en andere 29″-fietsen te bouwen. De Following kreeg nu een verjongingskuur en wil voortaan door het leven gaan als vier fietsen in één. De veerweg van 120 millimeter bleef wel behouden en de naam veranderde naar Following MB.

Om zijn toekomstig potentieel nog te vergroten, stapt de nieuwe Evil Following over op de metrische standaard met een Trunion-bevestiging (geen as die door de demper gaat en ook geen bouten die rechtsreeks een plaats vinden op deze laatste) waardoor het frame voortaan ook een demper met een extern reservoir kan ontvangen, zoals bijvoorbeeld de RockShox Super Deluxe Air. Ook het nieuwe design van de geïntegreerde kettinggeleider valt op.

Achteraan wordt gebruikgemaakt van de Boost 148-standaard en de korte liggende achtervork meet 430 millimeter … Toch is de fiets nog steeds compatibel met 29″- en 27,5 Plus-wielen. Vooraan kan een vork van 120 millimeter gemonteerd worden, maar ook een exemplaar van 130 of zelfs 140 millimeter zou perfect passen.

Vertrekkende van hetzelfde frame kan je zelf beginnen combineren en kiezen uit verschillende dempers, wielen of veerwegen vooraan. Daarom dat Evil de nieuwe Following als vier fietsen in één naar voren brengt, van de kleine trailbike die niet bang is voor lange afstanden, tot een levendige fiets met weinig veerweg.

Ook de geometrie wijzigt licht. Noch de hoeken, noch de stack (hoogte van de fiets) veranderen, maar de reach wordt wel 20 millimeter langer. Hierdoor wordt ook de fiets langer, waardoor hij de huidige trend volgt van de fietsen uit zijn categorie.

Een los frame van de Evil Following MB kost 2999 euro en je kan dus zelf je fiets samenstellen aan de hand van de verschillende opties. Meer info daarover vind je op de website van het merk, waarvan we de link hieronder meegeven.

In deze korte video zie je de fiets al een keertje in actie:

[field name=iframe]

Meer info: www.evil-bikes.com

DoorJan Geys