EWS #1 Rotorua: Masters en Ravanel de snelsten!

Door Jan Geys -

EWS #1 Rotorua: Masters en Ravanel de snelsten!

In Nieuw-Zeeland werd dit weekend de Enduro World Series 2017 op gang getrapt. Thuisrenner Wyn Masters (GT Factory Racing) werd in Rotorua de verrassende winnaar bij de mannen. Geen verrassingen echter bij de dames, want daar was de Française Cécile Ravanel de snelste.

Sam Hill  – ©Enduro World Series

Sam Hill reed de snelste tijd nadat de regen het parkoers in een roetsjbaan had omgedoopt. Al had ook hij het moeilijk met de vele wortels op het parkoers. Gregory Callaghan vervolledigde de top vijf.

Martin Maes – ©Enduro World Series

De Belg Martin Maes (GT Factory Racing) kende een moeilijke start in Rotorua. Hij ging in de eerste special compleet in de mist en noteerde slechts de 86ste tijd. Nadien ging het beter en in de vierde special reed hij naar de tweede tijd. Uiteindelijk werd Maes dertiende in Nieuw-Zeeland.

Cécile Ravanel – ©Enduro World Series

Bij de dames stak Cécile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro) er weer met kop en schouders boven uit en ze won maar liefst zes van de zeven specials. Cécile Ravanel: “Ik was vanmorgen een beetje nerveus omdat het regende. Ik woon namelijk in het zuiden van Frankrijk en daar kennen we deze weersomstandigheden niet echt, en als het al eens regent, dan rijd ik niet.”

Katy Winton – ©Enduro World Series

Won ik net een special in de Enduro World Series? Katy Winton (Trek Factory Racing) kan het zelf bijna niet geloven dat ze in de zesde special de snelste was en zo voor het eerst in haar carrière een special wint in de Enduro World Series. De Schotse werd uiteindelijk vijfde in de eindstand.

Tussen haar en Ravanel, eindigden Ines Thomas (Canyon) op twee, Anita Gehrig (Ibis) op drie en Camille Balanche op vijf. De Nederlandse Anneke Beerten was in Nieuw-Zeeland de enigste vertegenwoordigster van de lage landen, zij werd tiende.

Bij de masters stond er geen maat op de Fransman Karim Amour (BH-Miranda Racing Team). In Rotorua was er voor het eerst ook een aparte categorie voor de dames masters. Daarin ging de zege naar de Nieuw-Zeelandse Melanie Blomfeld voor de Amerikaanse ex-crosscountryrenster Mary McConnelough.

Bij de dames U21 ging de zege naar Martha Gill en bij de mannen U21 naar de Chileen Pedro Burns.

De Enduro World Series verhuist nu naar Tasmanië waar op 9 april de tweede manche zal plaatsvinden.

De volledige uitslagen vind je hier: http://www.enduroworldseries.com/2017-results/

DoorJan Geys