EWS 2017: de kalender!

18 January 2017 — Jan Geys

De kalender van de EWS 2017 is bekend! En er verandert wat. Naast de terugkeer van Nieuw-Zeeland en de komst van Madeira en Australië, zien we ook de Natural Games van Millau in de agenda verschijnen. Ziehier de details:

Calendrier_EWS_2017_cDe kalender van de Enduro World Series 2017 is gewoontegetrouw opgebouwd rond continuïteit en verandering. Van de grote klassiekers zien we natuurlijk Finale Ligure terug, dat sinds het begin van de serie het seizoen afsluit. Ook Ierland, Aspen en Whistler blijven op het programma. Rotorua in Nieuw-Zeeland keert dan weer terug op de agenda voor de opening van het seizoen, dit na een pauze in 2016. De endurorenners blijven ook voor de tweede manche bij onze tegenvoeters. Deze tweede manche is nieuw en vindt plaats in Australië, en meer bepaald op het eiland Tasmanië! Een andere nieuwigheid is het Portugese eiland Madeira. De laatste nieuwigheid ten slotte, is dat de EWS 2017 begin juli ook in Millau stopt, en dit in het kader van de Natural Games. Ziehier alle data:

De kalender van de EWS 2017

#1 – 25/26 maart – Rotorua, Nieuw-Zeeland
#2 – 8/9 april – Tasmanië, Australië
#3 – 13/14 mei – Madeira, Portugal
#4 – 28 mei – Co Wicklow, Ierland
#5 – 1/2 juli – Millau, Frankrijk
#6 – 29/30 juli – Aspen-Snowmass, USA
#7 – 13 augustus – Whistler, Canada
#8 – 30 september/1 oktober – Finale Ligure, Italië

Chris Ball, medeoprichter van de EWS, legt uit: “De serie verlegt steeds haar grenzen en bezoekt steeds nieuwe spots, zodat de renners nieuwe paden kunnen ontdekken en nieuwe gepassioneerde gemeenschappen en organisatoren kunnen ontmoeten. Een filosofie waar ook dit vijfde seizoen erg trouw aan blijft. De drie nieuwe wedstrijden zijn daar een mooi voorbeeld van: de eilanden Madeira en Tasmanië zijn ongerept en beloven een onvergetelijk avontuur. De Natural Games in Millau zijn dan weer de gelegenheid om voor de eerste keer de EWS te koppelen aan een multisport-festival. Ik verheug me er al op omdat enduro daar zal gepromoot worden naast andere outdoorsporten. De andere manches hebben we in de kalender gestopt, simpelweg omdat we er niet omheen kunnen: Ierland, Aspen, Whistler, Finale en Rotorua zijn ongelooflijke spots en ik denk dat 2017 zowel een passioneel wedstrijdseizoen zal worden. »

Meer info: www.enduroworldseries.com/2017-calendar