EWS #3 Madeira: Callaghan en Ravanel zegevieren

Door Jan Geys -

EWS #3 Madeira: Callaghan en Ravanel zegevieren

Op het eiland Madeira werd dit weekend voor het eerst een wedstrijd van de Enduro World Series afgewerkt en de winnaars luisterden er naar de namen Greg Callaghan en Cécile Ravanel. De eerste dag werd er gedomineerd door Jesse Melamed en diezelfde Cécile Ravanel en op zondag lagen er nog vijf specials te wachten aan de randen van de oceaan. De verschillen waren nog klein na de eerste dag, dus alles was nog mogelijk. Zij die nog aanspraak wilden maken op de overwinning konden de aandacht dan ook geen seconde laten verslappen. En het werd een dag met de nodige verrassingen en het podium zag er dan ook iets anders uit dan algemeen verwacht werd. Maar alvorens we met onze ‘best of’ terugkomen op de wedstrijd, geven we hier al de uitslag mee:

Heren

Terwijl sommigen dus voorin weggeslagen werden, kwamen er weer anderen voorin postvatten. Dat was onder meer het geval voor Sam Hill, Martin Maes en Damien Oton. Martin Maes reed naar de snelste chrono in de vijfde special en Damien Oton had eindelijk ook wat meer geluk aan zijn zijde na twee desastreuze wedstrijden eerder op het seizoen. En het talent van Sam Hill moeten we hier niet nog eens onderstrepen …

Met nog twee specials te gaan is het Richie Rude die de achtste special wint. Greg Callaghan ziet zijn voorsprong slinken en Martin Maes nadert zelfs tot op minder dan twee seconden. Wat een spanning!

De Ier Greg Callaghan haalt het uiteindelijk toch voor Martin Maes, Damien Oton, Jared Graves en Sam Hill.


De volledige uitslagen: ews.sportident.com/ews-powered-by-freeride-madeira/stage1_men_class.html

Dames

Cécile Ravanel was tijdens de openingsdag al de sterkste, maar Isabeau Courdurier was niet van zinnens om zich zomaar te laten doen. Courdurier won de vijfde special, maar Ravanel nam nadien terug het commando over om nog maar eens een manche te winnen van de EWS. Ze won trouwens zeven van de negen specials. Isabeau Courdurier werd tweede.

De verrassing van de dag kwam van Miranda Miller, die ook een special won. De Canadese wist een plaatsje te bemachtigen in het Specialized Gravity Team waardoor ze aan de start kon verschijnen van de EWS. En het lijkt erop dat het format en het terrein van de wedstrijd haar lagen.

De derde plaats ging echter naar een indrukwekkende Noga Korem. Miller werd vijfde, net na Ines Thoma. De Nederlandse Anneke Beerten haalde het einde niet.

De volledige uitslagen: www.enduroworldseries.com/live/live-results

DoorJan Geys