EWS #3 Madeira: Martin Maes wint op het Portugese bloemeneiland

Sport
16 May 2019 — Jan Geys

De derde manche van de Enduro World Series werd afgelopen weekend gereden op het Portugese bloemeneiland Madeira. Op dit kleine stipje in de Atlantische Oceaan zegevierden Martin Maes en Isabeau Courdurier met een ruime voorsprong op de concurrentie.

We hadden hier graag verteld dat we op Madeira een beklijvend gevecht voor de overwinning te zien hadden gekregen, maar de dominantie van Martin Maes is momenteel zo groot dat niemand hem ook maar iets in de weg kon leggen.

Slechts in twee van de acht specials moest Martin Maes iemand anders laten voorgaan. Maes is dan ook de sterke man van dit seizoen en hij behaalde op Madeira zijn derde overwinning op rij in de EWS 2019. Voorlopig concentreert Maes zich dit seizoen enkel op de Enduro World Series waarin hij eindelijk de eindzege op zak zou willen steken. We moeten hem voorlopig dus niet aan de start van een wereldbeker DH verwachten, ook al was hij vorig seizoen zeer succesvol in die discipline.

De enige die twee specials wist af te snoepen van Martin Maes, was Jesse Melamed. In de eindstand moest de Canadees tevreden zijn met plaats drie.

Tussen de Belg en de Canadees eindigde de Portugees Jose Borges als tweede.

Adrien Dailly kende een moeilijk weekend. Na een lange afwezigheid door een blessure aan de elleboog keerde hij eindelijk terug in competitie om zich meteen weer te blesseren aan … de elleboog. Toch eindigde hij nog als vierde.

Sam Hill werd vijfde.

Uitslag Enduro World Series Madeira 2019 heren:

Vrouwen

Isabeau Courdurier deed zo mogelijk nog beter dan Martin Maes. De Française zag in de vierde special Noga Korem net iets sneller rijden, maar de zeven andere specials nam ze voor eigen rekening. Courdurier haalde het uiteindelijk met meer dan 50 seconden voorsprong op Noga Korem.

Uitslag Enduro World Series Madeira 2019 vrouwen:

Meer info en volledige uitslagen op www.enduroworldseries.com

Foto’s: Kike Abelleira/Vojo