EWS #4: Dailly wint in de Ierse heksenketel!

Door Jan Geys -

EWS #4: Dailly wint in de Ierse heksenketel!

De Enduro World Series streek het afgelopen weekend neer in het Ierse Wicklow voor ondertussen al de vierde manche van het seizoen. Wicklow staat niet meteen bekend om het meest extreme parkoers, maar de wedstrijd wordt stilaan toch een klassieker, want ze is zeer populair bij de renners. En daar heeft ook het dolenthousiaste Ierse publiek natuurlijk iets mee te maken. De regen bleef gelukkig achterwege, maar de modder was wel van de partij op het smaragdgroene eiland.

De grote ster van Ierland is deze Greg Callaghan. Het publiek schaart zich dan ook unaniem achter de lokale held die de wedstrijd reeds twee keer wist te winnen. Callaghan is ook de leider in de tussenstand van de Enduro World Series 2017.

Maar Callaghan had het dit keer moeilijk. Hij kwam duidelijk wat te kort en viel ook enkele keren. Een tiende plaats werd zijn deel, maar hij behield wel zijn leidersplaats.

Jared Graves kende een dag met hoogtes en laagtes. Hij won de zware derde special, maar werd pas 55ste in de laatste special. Hij zou uiteindelijk als 13de eindigen.

En ook deze Damien Oton kende een moeilijke dag, zij het door mechanische problemen. De Fransman reed lek in het begin van de wedstrijd waardoor hij heel wat plaatsen verloor.

Voor de verrassing van de dag zorgde de Noor Zakarias Blom Johansen, hij werd negende.

Vooraan speelt ook Richie Rude weer mee. Vooral op het einde van de wedstrijd rijgde hij de snelle chrono’s aan elkaar. De wereldkampioen van 2016 werd vijfde.

Op Madeira kende Jesse Melamed nog de nodige tegenslag, maar hier werd hij vierde, en dat ondanks een 15de chrono in de eerste special.

Martin Maes was voor niets minder dan de zege naar Ierland gekomen.

De Belg won geen enkele special, maar reed wel zeer regelmatig, iets wat eigen is aan de grote kampioenen, maar de zege zou niet naar hem gaan. Maes werd derde.

Downhill-legende Sam Hill richt zich voortaan enkel nog op endurowedstrijden en de Australiër doet dat met brio, want hij werd tweede.

Maar de zege ging naar de Fransman Adrien Dailly en dat ondanks een val in de zesde special.

Dailly was vorig jaar nog junior, maar haalt het hier wel voor Sam Hill en Martin Maes.

Ook Josh Bryceland kwam voor de fun meedoen in Ierland. In de derde special liep het allemaal mis, maar in de andere specials draaide hij mee in de top 30.

Justin Leov werd knap 14de.

Florian Nicolaï heeft genoeg van de modder, maar blijft het publiek bespelen.

Op naar de dameswedstrijd nu.

Cécile Ravanel blijft ook hier in Ierland onklopbaar, ze won nog maar eens een manche van de EWS.

De Schotse Katy Winton verraste vriend en vijand met een tweede plaats.

Andréane Lanthier Nadeau werd derde. De Nederlandse Anneke Beerten haalde het einde niet, ze gaf op.

De volledige uitslagen vind je hier: www.enduroworldseries.com/results/2017-round-4-county-wicklow-ireland

DoorJan Geys