EWS La Thuile: Maes kan Hill niet van de zege houden!

Door Jan Geys -

  • Sport

EWS La Thuile: Maes kan Hill niet van de zege houden!

Martin Maes domineerde de tweede dag van de vijfde manche van de Enduro World Series in La Thuile, maar hij kwam finaal tien seconden te kort om Sam Hill alsnog te onttronen. Deze laatste reed op de eerste dag dan ook de perfecte wedstrijd met drie zeges in drie specials. Ed Masters vervolledigde het podium. Bij de vrouwen ging de zege nog maar eens naar Cécile Ravanel.

Iedereen dacht dan ook dat de wedstrijd al gereden was, maar dat was zonder Martin Maes gerekend. Maes won op zondag alle belangrijke specials, behalve de voorlaatste die minder dan dertig seconden duurde. Door deze sterke prestatie naderde Maes in de einduitslag tot op tien seconden van de uittredende winnaar van de Enduro World Series.

De Belg sprong daardoor over Ed Masters en eindigde nog maar eens als tweede … een plaats die hij graag zou inruilen voor een zege.

Het podium met Martin Maes, Sam Hill en Ed Masters.

Bij de vrouwen ging de strijd om de zege nog maar eens tussen het duo Ravanel/Courdurier. Uiteindelijk haalde Ravanel het met meer dan anderhalve minuut voorsprong op haar dichtste belaagster.

Ines Thoma vervolledigde in La Thuile het podium.

Uitslag Enduro World Series La Thuile 2018:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2018/07/ews_5_it_results_day_2.01.small_.pdf”]

DoorJan Geys