EWS #5 Les Orres: Ed Masters triomfeert

Sport
7 July 2019 — Jan Geys

De Nieuw-Zeelander Ed Masters won dit weekend in Les Orres de vijfde manche van de Enduro World Series 2019. Bij de vrouwen ging de zege nog maar eens naar Isabeau Courdurier.

Ed Masters was eerst van plan om naar Andorra af te zakken om er deel te nemen aan de wereldbeker downhill, maar hij besliste finaal om toch maar deel te nemen aan de EWS van Les Orres. En dat bleek een goede beslissing. In de zevende en voorlaatste special van het weekend nam hij de leiding over om uiteindelijk te zegevieren met amper 0,53″ voorsprong op Richie Rude.

 

De Fransman Adrien Dailly werd derde voor zijn landgenoten Florian Nicolai (4de), Dimitri Tordo (5de) en Kevin Miquel (6de – foto). Matt Walker (7de), Gustav Wildhaber (8ste) Leigh Johnson (9de) en Hugo Pigeon (10de) maakten de top tien compleet.

 

Bart De Vocht werd opnieuw de beste Belg, hij werd 38ste. De Fransman Florian Nicolai blijft leider in de tussenstand van de Enduro World Series.

 

Voor de vijfde keer op rij stond er ook in Les Orres geen maat op Isabeau Courdurier. De Française haalde het voor de Duitse Raphaela Richter en de Canadese Miranda Miller. Ines Thoma en Noga Korem maakten de top vijf compleet.

De volgende manche van de Enduro World Series vindt plaats in het Canadese Whistler.

Uitslag Enduro World Series Les Orres 2019: www.enduroworldseries.com/race/ews-round-5