EWS Lo Barnechea: Hill en Ravanel ‘flat out’ in Chili!

Door Jan Geys -

  • Sport

EWS Lo Barnechea: Hill en Ravanel ‘flat out’ in Chili!

Sam Hill en Cécile Ravanel, de eindwinnaars van de Enduro World Series 2017, hebben niet lang gewacht om in het nieuwe seizoen meteen stevig uit te halen. Beiden waren in het Chileense Lo Barnechea de snelsten in de eerste EWS-wedstrijd van 2018. De Belg Martin Maes reed naar een schitterende tweede plek op slechts 36 seconden van de Australiër.

De eerste special ging nog naar Richie Rude, maar in de tweede special gooide een lekke band roet in het eten. Rude kreeg de band niet snel hersteld en zou pas als … 194ste eindigen. De Amerikaan moest na afloop tevreden zijn met een 53ste plaats in de eindstand. Hetzelfde verhaal bij Adrien Dailly, die na de eerste dag tweede stond. Dailly haalde op zondag door een lekke band het einde van de vierde special niet en moest opgeven. Ook Jared Graves kende problemen en gaf op.

Geen problemen voor Martin Maes. De snelle Belg werd tweede op zijn nieuwe GT prototype.

Robin Wallner eindigde voor het eerst in zijn carrière op het podium van een EWS-wedstrijd, hij werd derde.

Cécile Ravanel had eerder aangekondigd dat ze dit seizoen niet zou deelnemen aan alle manches van de EWS … maar wanneer ze er wel bij is, moet je wel rekening met haar houden. Ze was dan ook met ruime voorsprong de beste nadat ze (op één na) alle specials had gewonnen.

Haar landgenote Isabeau Courdurier werd tweede en doet daarmee een zeer goede zaak voor het eindklassement, haar grote doel van dit seizoen. Katy Winton eindigde als derde, de Nederlandse Anneke Beerten als elfde.

Uitslag Enduro World Series Lo Barnechea 2018:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2018/03/ews_chili-2018-hill-maes-ravanel-resultat.pdf”]

DoorJan Geys