EWS Manizales: Hill en Ravanel winnen in Colombia

Sport
3 April 2018 — Jan Geys

De Enduro World Series trok afgelopen weekend voor het eerst in de geschiedenis naar de Colombiaanse jungle om er een wedstrijd te betwisten. Op zaterdag begonnen de festiviteiten met een urban proloog in Manizales, op zondag stonden er zes specials op het programma. Aanvankelijk moesten er dat zeven zijn, maar door de vele regen werd er alsnog een special geschrapt. De bestemming van de tweede wedstrijd van de EWS mocht dan wel anders zijn, na Chili vorige week, de namen van de winnaars veranderden niet. Sam Hill en Cécile Ravanel realiseerden beiden een twee op twee! 

Sam Hill is niet te stoppen op dit moment. De Australiër won maar liefst vier van de zeven specials en werd ook in Manizales bekroond als eindwinnaar.Downhiller Marcelo Gutierrez was extra gemotiveerd om in zijn thuisstad Manizales een knap resultaat neer te zetten en gesteund door het publiek deed hij dat ook. Gutierrez eindigde als tweede op 47″54 van Sam Hill.

Damien Oton werd pas tiende in de urban proloog, maar de Fransman kon zich op zondag nog opwerken naar de derde podiumplaats. De jonge Fransman Youn Deniaud werd verrassend vierde en Greg Callaghan vijfde. Martin Maes verscheen niet aan de start in Colombia, hij blesseerde zich tijdens de trainingen aan zijn schouder.

Ook in Manizales stond er weer geen maat op Cécile Ravanel! De Française won de langste specials en zette ook in de specials die ze niet won zeer regelmatige tijden neer waardoor ze nog maar eens een nieuwe zege achter haar naam mocht bijschrijven.Isabeau Courdurier, Katy Winton en Ines Thoma wisten elk een special te winnen en eindigden respectievelijk als tweede, derde en vierde. Noga Korem werd vijfde. De Nederlandse Anneke Beerten was het snelst in de urban proloog en eindigde als zevende.

Uitslag EWS Manizales 2018:

Download (PDF, 3.57MB)