Ex-roadies Erik Dekker en Jurgen Van den Broeck op weg naar de Cape Epic 2018

Sport
5 December 2017 — Jan Geys

De Absa Cape Epic heeft een formidabele wereldwijde reputatie, waardoor het evenement elk jaar tal van sportsterren aantrekt. De laatste jaren zien we ook een toename van bekende ex-wegprofs die de uitdaging aangaan en het gladde asfalt inruilen voor het ruige terrein van de Western Cape. Twee voormalige roadies die in 2018 aan de start zullen verschijnen van de Cape Epic komen uit de Lage Landen: Erik Dekker en Jurgen Van den Broeck.

Erik Dekker en Jurgen Van den Broeck hoeven we natuurlijk niet meer voor te stellen. Beiden hebben ze naam en faam gemaakt op de weg en een indrukwekkend palmares bij elkaar gereden. Op dat palmares vinden we bij Dekker onder meer vier etappezeges in de Tour de France en winst in de Amstel Gold Race, terwijl het belangrijkste wapenfeit van Jurgen Van den Broeck zijn derde plaats is in de eindstand van de Tour de France van 2010.

Voor de ondertussen 47-jarige Erik Dekker is de overstap naar de mountainbike niet langer nieuw, want hij nam dit jaar al met succes deel aan de Crocodile Trophy waar hij een rit won en derde werd in de eindstand. Voor de 34-jarige Jurgen Van den Broeck is de overstap abrupter, want de Belg kondigde nog maar enkele weken geleden zijn afscheid aan aan de wielersport.

Het had een mooi duo geweest, maar Dekker en Van den Broeck zullen geen team vormen in de Cape Epic van 2018. Erik Dekker zal het avontuur namelijk aangaan met zijn landgenoot Maikel Govaarts, terwijl Jurgen Van den Broeck hetzelfde doet met zijn broer Kurt.

De Absa Cape Epic vindt in 2018 plaats van 18 tot 25 maart; een overzicht van de route vind je hier: www.vojomag.nl/video/cape-epic-2018-het-parkoers-is-gekend/

Foto’s copyright Absa Cape Epic/Sportzpics, Crocodile Trophy/Regina Stanger