Exclusief: de kalender van de Belgian Enduro Cup 2018

Door Jan Geys -

  • Sport

Exclusief: de kalender van de Belgian Enduro Cup 2018

Het is in alle landen en alle disciplines hetzelfde scenario: het wedstrijdseizoen is nog maar amper ten einde of iedereen richt zijn blik al op het volgende seizoen. Ook de Belgian Enduro Cup ontsnapt niet aan die regel. Van de organisatie kregen we al een exclusieve blik op de kalender van de BEC 2018, een kalender die is opgebouwd rond enkele klassiekers, een nieuwkomer en een nog supergeheime manche … 

Rendeux maakt na een jaartje afwezigheid terug zijn opwachting op de kalender van de Belgian Enduro Cup en het krijgt meteen de eer om op 8 april 2018 het seizoen te openen.

Een maand later, op 5 mei om precies te zijn, is het de beurt aan de grote klassieker van de kalender, de Enduro van de Amblève. Ook volgend jaar zal er gestart worden in Aywaille en zullen vooral de flanken van de vallei van de Ninglinspo opgezocht worden.

Blokkeer ook alvast zaterdag 26 mei 2018 in jullie agenda’s. Die dag vindt de derde manche van de BEC 2018 plaats, maar waar deze zal doorgaan is momenteel nog een groot geheim. Pas in december zullen we hierover meer te weten komen, maar de persoon die de organisatie en het parkoers op zich neemt kennende, hebben we er alle vertrouwen in dat het top zal zijn!

Op 23 juni krijgt de Enduro des Hautes Fagnes – in Malmedy – een herkansing, nadat deze in 2017 slechts op het allerlaatste nippertje geannuleerd werd. Het potentieel van de regio is enorm met onder meer het bikepark van de Ferme Libert en zijn sleeplift, maar er liggen hier ook heel wat technische paden verscholen.

Na een zomerstop van twee maanden is het de beurt aan een andere grote klassieker, de Enduro du Grand Raid Godefroy. Afspraak op 8 september in Bouillon.

Nieuw is dat Bouillon volgend jaar niet dienst doet als finale van de Belgian Enduro Cup, want die eer is weggelegd voor de Enduro de la Lesse. Daverdisse verwelkomt op 16 september de grote finale van de BEC.

De Belgian Enduro Cup telt dus zes manches, ook al sluit Grégory Masson, de coördinator van de BEC, niet uit dat er nog een zevende manche kan bijkomen.

En als toetje geven we nog twee data mee om te onthouden. Zo zal het Belgisch kampioenschap enduro op 27 mei in Neupré doorgaan en dan is er nog het weekend van 24 en 25 maart, waarin een nooit eerder gezien evenement gepland staat op de Belgische kalender. Maar meer daarover in de loop van de maand december …

Kalender Belgian Enduro Cup 2018

08 april – Papa’s Trail Duro – Rendeux
05 mei – Legenduro Amblève – Remouchamps
26 mei – Nog Top Secret
23 juni – Enduro des Hautes Fagnes – Malmedy
08 september – Grand Raid Godefroy Enduro – Bouillon
16 september – Enduro de la Lesse – Daverdisse

Meer over de Belgian Enduro Cup op www.endurocup.be

DoorJan Geys