Exclusief: een spyshot van de nieuwe Specialized Epic!

Techniek
29 June 2017 — Jan Geys

Dit weekend vindt in Andorra een manche van de wereldbeker XCO plaats en tijdens de trainingen zagen we de renners van het Specialized-team rondrijden op de spiksplinternieuwe Epic! Nieuwe vering, nieuw Brain-systeem, een frame dat duidelijk geïnspireerd is op dat van de Epic HT die eind vorig jaar verscheen, … Ziehier de eerste info en onze eerste exclusieve foto’s!

Speurneuzen als we zijn, vielen we in Andorra meteen op een nieuwigheid van formaat: de Specialized Epic!

De Specialized Epic is met zijn Brain-vering ongetwijfeld één van de populairste XC-full suspensions in onze contreien. Deze Brain-vering heeft duidelijk een grondige update ondergaan.

Op deze eerste foto’s, die we zeer onopvallend van buitenuit hebben genomen aan de stand van het team in Vallnord, zagen we tot onze verrassing dat de Brain zich nu duidelijk achter de achteras bevindt.

Andere verrassing is het verdwijnen van het achterste scharnierpunt … wat betekent dat Specialized voor het eerst zijn FSR-kinematica laat voor wat het is!

En het is nog niet gedaan, want het lijkt erop dat de vering van de nieuwe Specialized Epic 2018 ontwikkeld werd met RockShox en niet meer met Fox, sinds lange tijd partner voor de veringen (ondanks een zijstap met Future Shock).

Volgens onze informatie zal de officiële presentatie dit weekend plaatsvinden, waarna we jullie alle eigenschappen van de nieuwe Specialized Epic zullen kunnen onthullen! Stay tuned, op Vojo natuurlijk!