Filippo Colombo tekent bij Scott-Sram

Door Jan Geys -

  • Sport

Filippo Colombo tekent bij Scott-Sram

Het transferseizoen is in volle gang! Enkele dagen nadat Filippo Colombo het einde van zijn avontuur bij BMC had aangekondigd, heeft de Zwitser zojuist zijn nieuwe team onthuld: in 2023 zal hij samen met Nino Schurter de kleuren van Scott-Sram MTB Racing verdedigen!

Colombo slaat daarmee een belangrijke bladzijde om in zijn carrière, want sinds zijn debuut bij Velo Club Monte Tamaro, in Ticino, reed hij altijd op BMC. Afgelopen seizoen won de Zwitser nog twee shorttracks in de wereldbeker (Lenzerheide en Mont-Sainte-Anne) en de Zwitserse titel. In dezelfde discipline werd hij ook vice-wereldkampioen. Op zijn 25 moet hij de opvolger worden van Schurter, Litscher en Flückiger.

Foto Tom Alemanno

Bij Scott-Sram zal hij de plaats innemen van Lars Forster, die lang werd beschouwd als de nieuwste Zwitserse XC-sensatie, ook door Nino Schurter. Forster brak echter nooit helemaal door, ook al boekte hij enkele mooie overwinningen. Op zijn 29 heeft Forster nog enkele mooie jaren voor zich, maar die zal hij doorbrengen bij de ‘buren’ van Thömus-Maxon.

Het vertrek van Colombo laat een opening achter bij BMC MTB Racing dat hopelijk zal ingevuld worden, zodat Titouan Carod niet alleen de kleuren van dat merk moet verdedigen. Colombo zal zich in 2023 ook aan een avontuur op de weg wagen bij het nieuwe team Q36.5 Pro Cycling (waar Vincenzo Nibali raadgever is) dat onlangs een UCI Pro Team-licentie kreeg. Officieel is het materiaal van dat team nog niet gekend, maar het gerucht gaat dat de renners op … Scott zullen rijden.

DoorJan Geys