Florian Vogel en KMC-Ekoï-Orbea gaan elk hun eigen weg

Sport
2 October 2019 — Jan Geys

De wegen van Florian Vogel en het Franse KMC-Ekoï-Orbea gaan na amper één seizoen al uit elkaar. Het is op vraag van de 37-jarige Zwitser dat het contract met onmiddellijke ingang ontbonden wordt.

Foto copyright KMC-Ekoï-Orbea / Indomit Visuals

In de schaduw van zijn landgenoten Christoph Sauser en Nino Schurter bouwde Florian Vogel een carrière uit die hem onder meer twee Europese titels opleverde, twee overwinningen in de wereldbeker (Fort William en Champery) en drie nationale titels.

Foto copyright UEC Mountain Bike European Championships / Michele Mondini-Bettiniphoto.net

Vogel reed eerder voor Scott-Swisspower en Focus en kwam eind 2018 met hoge verwachtingen bij KMC-Ekoï-Orbea terecht waar hij een ploegmaat werd van Milan Vader. De Zwitser bedankte voor het vertrouwen met een podiumplaats in Albstadt (vijfde) en een zilveren medaille tijdens de Europese kampioenschappen in Brno waar hij enkel Mathieu van der Poel moest laten voorgaan.

Foto copyright Armin Küstenbrück

Na één seizoen komt er echter al een einde aan de samenwerking met het Franse team, officieel omdat Vogel zijn plaats wil afstaan aan jong talent. Het is nog gissen naar wat dit nu betekent voor de verdere carrière van Vogel. Vindt de Zwitser het op zijn 37 stilaan welletjes geweest of gaat hij er toch nog een jaartje mee door? Op die vraag krijgen we de komende weken ongetwijfeld een antwoord.